Petak 29.09.2017.
20:30
Z. Marjanović - Vesti

Filmska drama prenošena na Fejsbuku: Bombaš hteo da pobije i decu

printscreen
Prenos drame na društvenoj mreži: Danijel J.

Kako saznajemo u istrazi, u noći između srede i četvrtka, policija je pokušala da u blizini autobuske stanice uhapsi Danijela J. zbog pretnje da će na policijsku stanicu u Kraljevu baciti bombu i zbog sumnje da je počinio više krađa. Međutim, prilikom pokušaja hapšenja, Danijel J. je izvadio bombu uz pretnju da će je baciti na policiju, a nakon toga je pobegao sa lica mesta.

Operativnim radom policije došlo se do saznanja da se Danijel J. nalazi u kući u ulici Božidara Milovanovića, u delu prigradskog naselja Ribnica, koje je među Kraljevčanima poznato kao Mala Albanija. Kada je policija stigla do kuće započela je prava drama.

- Uspeli smo da uspostavimo kontakt sa Danijelom mobilnim telefonom i dugo smo pokušavali da ga ubedimo da se preda. On je to odbijao uz pretnju da će aktivirati bombu kašikaru u sobi u kojoj se u tom trenutku nalazilo deset osoba, među kojima i beba od 18 meseci, četvoro dece od šest do 13 godina, kao i Danijelova devojka stara samo 15 godina - kažu za medije izvori iz policije.

Pretnje policiji

Da su pretnje Danijela J. bile ozbiljne, te da ima nameru da baci bombu na policijsku stanicu u Kraljevu, potvrđuju i poruke koje je bombaš ispisao na svom Fejsbuk profilu, a preko interneta je uživo prenosio i događanja prilikom njegovog hapšenja.
Na osnovu uvida u njegov Fejsbuk profil, Danijel J. je danima pretio policiji da će će ih diže u vazduh u znak osvete što su ga "strpali" da robija 10 godina.
-Uplašili ste se p... da ću da dođem. Doći ću homosi, samo nećete da me vidite. Ni vojska ni tenkovi neće da vam pomognu mamu vam j... Vraćam devedesete unazad. Vidimo se u čitulji drugovi moji - napisao je između ostalog na Fejsbuk profilu Danijel J. pre nego što ga je policija likvidirala.

Zbog njegove rešenosti da aktivira bombu, koja bi sigurno ubila ili povredila veći broj dece, na pomolu je bila prava tragedija.

- Kada smo videli da od pregovora nema ništa, usledila je brza intervencija policije, koja je upala u kuću u trenutku kada je Danijel J. pokušao da aktivira bombu. Shvatajući ozbiljnost situacije, koja je pretila da se pretvori u veliku tragediju, policajci su bili primorani da pucaju u Danijela i ubiju ga. Time nije potpuno otklonjena opasnost po živote dece, jer je bomba još uvek bila u ruci ubijenog kriminalca - dodaju izvori iz policije za "Vesti".

Kako se dodaje, jedan od policajaca je shvatajući da opasnost preti od toga da bomba ispadne iz ruke ubijenog i aktivira se, brzo došao do njegovog tela i uhvatio šaku kako bomba ne bi ispala i izazvala tragediju.

- Time je ovaj hrabri policajac otklonio opasnost po decu u sobu, ali i policajce koji su upali u prostoriju - dodaje izvor iz istrage za "Vesti".

2024 © - Vesti online