Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.08.2015.
08:45
Z. Marjanović - Vesti A

Zbog dugova ubio kelnericu?

Krvava drama dogodila se u ponedeljak popodne u kafiću u centru Kraljeva u koji je u 15.15 Predrag Pavić (72) iz sela Katrge kod Čačka s nekoliko hitaca usmrtio konobaricu Ivanu Ilić (24) iz istog sela! Nakon ubistva pokušao je da pobegne, ali je posle dvadesetak minuta uhapšen.

Tanjug
Pucao u konobaricu (Foto: Ilustracija)

Motiv zločina se istražuje, ali prvi rezultati istrage ukazuju da je najverovatnije Pavić ubio Ivanu Ilić zato što mu je njena porodica dugovala novac!

Stravičan zločin kakav ne pamte ni najstariji Kraljevčani dogodio se u kafiću u Obilićevoj ulici. Nakon što je došao u kafić, Pavić je potražio u bašti lokala. Tamo je nije našao, pa je ušao u kafić u kome je Ivana u tom momentu ispred šanka primala piće za goste.

- U tom trenutku, osim Ivane, u kafiću je još bila samo njena koleginica koja je, praktično, jedini svedok zločina. Čim je ušao, Pavić je viknuo: "Nisi mi vratila dug, znaš da mi duguješ!" Pokušao je da uhvati Ivanu za ruku, ali ona se otrgla i rekla mu da je ostavi na miru jer mu ništa ne duguje. U tom trenutku Pavić je izvadio pištolj i iz neposredne blizine ispalio nekoliko metaka u Ivanine grudi.

Dva metka pogodila su žrtvu u srce - saznaju "Vesti" od izvora bliskog istrazi.

Živela sa mužem i ćerkom

Ivana Ilić je bila udata i sa mužem i ćerkom je živela u selu Katrga odakle je putovala do posla. Ivanine prijateljice ne veruju da je ona ubijena iz ljubomore, odnosno da je bila u ljubavnoj vezi sa Pavićem koji je od žrtve bio stariji 48 godina.

Raspravu između starca i mlade kelnerice čule su i komšije koje žive u blizini kafića.

- Iz kafića se čulo urlanje: "Vrati mi pare, nisi mi vratila dug!" Usledili su pucnji, a zatim je iz kafića vrišteći istrčala devojka koja je pozivala u pomoć. U međuvremenu je neko pozvao Hitnu pomoć i policiju koji su stigli veoma brzo, ali nesrećnoj Ivani nije bilo spasa. Ubrzo se oko kafića okupilo mnogo naroda i Ivaninih prijatelja i rođaka koji su zapomagali i plakali. Ivanu sam poznavao iz viđenja. Bila je dobra devojka koja se uvek pristojno javljala - rekao je za "Vesti" komšija koji je u trenutku ubistva sedeo na terasi svog stana pored kafića u kome se dogodio zločin.

Nakon ubistva, Predrag Pavić je istrčao iz kafića, seo u svoj " BMW" i uputio se ka Čačku, ali je posle policijske potere, koja je trajala svega dvadesetak minuta, uhapšen u Mrčajevcima. Prilikom hapšenja nije pružao nikakav otpor, a u njegovom automobilu nađen je pištolj tetejac iz koga je počinjeno ubistvo.

- Na saslušanju u policiji je rekao da mu je njena porodica dugovala neki novac. Rekao je, takođe, da ga je Ivana nekoliko puta lagala da će mu vratiti pare i da je posle toga pričala da mu to nikada nije obećala. Pavić je ispričao i da ga je Ivana iznervirala i da je pucao u afektu - rekao je za "Vesti" izvor iz istrage.

Mogući motivi

Bez obzira na tvrdnju ubice da je zločin počinio zbog dugova, postoje i druge pretpostavke. Prema jednoj, starac i mlada žena su bili u ljubavnoj vezi i Predrag joj je pozajmljivao novac, a prema drugoj Ivana je želela da prekine vezu sa Predragom što on nije mogao da prihvati i u nastupu ljubomore je ubio gotovo 50 godina mlađu devojku. Međutim, zasad su to samo nagađanja, a dalja istraga daće odgovore na mnoga pitanja u veza s ovom krvavom kraljevačkom dramom.

Miloljub Popadić, vlasnik kafića u kome se dogodio zločin, ispričao je za beogradske medije da je Ivana u njegovom kafiću radila u nekoliko navrata.

- Hteo sam da joj pomognem i omogućim joj da radi zato što dolazi iz siromašnije porodice. Dok sam ja bio u kafiću ubica nije ulazio, ali sam ga video kako sedi u bašti kafane pored moje. Tako je bilo i kad sam napustio svoj kafić, nekih pola sata pre ubistva. Znam da su se Ivana i Pavić poznavali jer su iz istog sela. On je ponekad navraćao u kafić, ali nije pravio probleme - ispričao je Popadić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online