Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.05.2016.
10:44
alo.rs A

Albanski mafijaši kupuju Srbiju!

Interkontinentalni mafijaški klan, kojim rukovodi nekadašnji operativac Državne bezbednosti SFRJ Daut Kadriovski, osvaja Srbiju i Crnu Goru kupovinom placeva i izgradnjom nekretnina.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni nekretnine kupuju pre svega na području Beograda, Vojvodine i crnogorskog primorja, rekao je za beogradski "Alo!" izvor blizak vrhu bezbednosnih službi.

Na sastanku, koji su vođe ovog klana pre dva dana održale u Londonu, dogovoreno je da se već narednog meseca "opere" 100 miliona dolara prljavog novca, i to tako što bi se podmitili korumpirani političari i policijski zvaničnici, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori i Makedoniji. Prema saznanjima naših izvora, pojedini političari u svim zemljama regiona već odavno su na platnom spisku ovog klana.

- Kontroverzni biznismen s Kosova, koji je inače blizak sa bivšim visokim policijskim funkcionerom u Srbiji, ali i sa jednim bivšim srpskim ministrom, nedavno je u Tuzima predao kofer sa popriličnom svotom u ruke crnogorskog političara. Inače, u Crnoj Gori postoje tri lokacije - verski objekat u Tuzima, velnes centar u Podgorici i restoran u Ulcinju, na kojima se u tajnosti sastaju predstavnici ovog klana sa političarima i biznismenima iz regiona. U Srbiji su to jedan poznati ugostiteljski objekat u Novom Sadu i hotel u Beogradu - otkrio je sagovornik lista "Alo!" iz bezbednosnih struktura.

Isti sagovornik istakao je da su upravo vođe ovog klana umešane u nedavnu paljevinu pravoslavnih crkava u Njujorku i Australiji, dok istovremeno u regionu finansiraju i pojedine političare koji se lažno zaklinju u patriotizam i pravoslavlje.

- Cilj klana, u kome su pored Kadriovskog ključni ljudi iz porodica Haradinaj, Keljmendi, Osmani, Gervala, Beriša i Mehmeti, jeste da novcem osvoje ključne resurse na Balkanu. Najbolja ilustracija njihovog plana je rečenica koju je Naser Mehmeti izgovorio u Londonu, a koja glasi: "Dok se srpska Vlada bavi ekonomijom, mi ćemo se baviti finansijama". Slična je situacija i u Crnoj Gori, gde je ovaj klan otvoreno krenuo i u rušenje aktuelne vlade Mila Đukanovića. Prema našim saznanjima, pod plaštom ulaganja u hotelijerstvo i nekretnine, ovi narko-bosovi osvajaju teren za moguće odvajanje dela Crne Gore i pripajanje velikoj Albaniji kada se za to u budućnosti steknu povoljni geopolitički uslovi - tvrdi drugi sagovornik beogradskog dnevnika, blizak uticajnim krugovima u Podgorici.

Kako navodi taj izvor, mafijaški novac je glavni pokretač izazivanja nereda i nestabilnosti, kako u Crnoj Gori, tako i na području celog regiona, posebno u Makedoniji.

Rusi drže London

Za klan Kadirovskog, pored srpskih i crnogorskih kriminalaca, koji u celoj organizaciji zauzimaju niža mesta, rade i dvojica krupnih ruskih mafijaša, koji su svojevremeno doveđeni u vezu sa opasnim poslovima u Crnoj Gori. U pitanju su izvesni Andrej H. i Aleksandar R, koji trenutno pokrivaju poslove albanske mafije u Velikoj Britaniji.

Alfa i omega kriminala u Evropi

Kako prenosi "Alo!", glavni kum ovog klana Daut Kadirovski važi za trećeg najuticajnijeg narko-bosa na svetu. Na svim federalnim zgradama u Americi krajem 20. veka bila je postavljena poternica za Kadirovskim, rođenim 1948. u selu Crni Vrh kod Skoplja. Izvori beogradskog lista ubeđeni su da on upravlja svim krizama u regionu, kao i da je celokupno tržište narkotika, oružja i municije, ali i elitne prostitucije u ovom delu Evrope pod njegovom kontrolom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online