Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.04.2016.
01:00
J. L. Petković - Vesti A

Na kuću Ristića bačena i bomba

Nakon rafala ispaljenih na kuću potpredsednika DSS-a i kandidata za narodnog poslanika u Skupštini Srbije, Slaviše Ristića, u njegovom dvorištu je pronađena neeksplodirana ručna bomba. Bombu je u travnjaku pronašla njegova supruga. Ristić sumnja da su napadi politički motivisani. Kuća Ristića nalazi se u selu Jagnjenica, u Zubinom Potoku.

A. Čukić
Žele da me ućutkaju: Slaviša Ristić

Napadnuta je u nedelju veče, malo nakon što su počeli da stižu rezultati sa birališta, a nakon održanih republičkih parlamentarnih izbora. Kosovska policija je napad okarakterisala kao krivično delo izazivanja opšte opasnosti, ali za sada nije poznato da je istraga dala bilo kakav rezultat.

- Nema drugog motiva osim nekog pokušaja političkog obračuna kroz ugrožavanje života i bezbednosti. Policija je bila, obavila uviđaj, ali nemam informacija da je bilo šta dalje uradila. Jedino u šta sam siguran jeste da je motiv politički - kaže Ristić.

Osuda napada

Napad na kuću Slaviše Ristića je "još jedan u nizu propusta policije Kosova i međunarodnih misija u pružanju sigurnosti na terenu", saopštio je pokrajinski odbor SPS-a. Najoštrije osuđujući napad na kuću bivšeg gradonačelnika Zubinog Potoka, SPS je zahtevao "što temeljniju akciju na pronalaženju počinioca ovog napada koji je uneo nemir među lokalno stanovništvo."

Na pitanje ko bi mogao da ima takav motiv, Ristić kaže "da bi to mogli da budu ljudi iz SNS-a".

- Ne znam ko bi unutar te stranke mogao da naredi i da li je naredio da se tako nešto učini, ali kad sumnjam - sumnjam da je to njihovo delo. I pucnji i bomba su neka vrsta zastraživanja jer otvoreno govorim što mislim. Ako ne mogu slobodno da govorim, ne vidim poentu mog rada. Sve se to dogodilo nakon završetka glasanja, kad su oni već uveliko počeli da slave. Nemam nikave sukobe ni sa kim da bih mogao da pomislim da je pozadina nekakva drugačija - kaže Ristić.

U vreme napada u izbornoj noći u kući Ristića bilo 12 članova porodice, uključujući i malu decu, a Ristić veruje da je tada bačena i bomba.

- Nalazila se na travnjaku. Šta bi bilo da sam kosio travu? Nije prijatno kad su vam deca u kući, a neko puca na vašu kuću. Deca su u strahu, ali mi ostajemo i nemamo gde drugo da idemo - zaključuje on.

Ristić za "Vesti" ponavlja da se na Kosovu dogodila "masovna pljačka izbora".

- Osim što nismo mogli da budemo prisutni na biračkim mestima, imamo informacije da su u Raškoj, gde su se brojali glasovi, bili zaduženi da glasovima sa KiM spuste DSS i Dveri ispod cenzusa. Pljačka glasova se odvijala pred očima Oebsa čiji su nam predstavnici nezvanično govorili da se dešava pljačka i da su izbori farsa - zaključuje Ristić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online