Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.07.2015.
18:39
Blic A

Hrvatski huligani prebili mladića samo zato što je Srbin

Huligani sa bejzbol palicama na železničkoj stanici u Zagrebu uleteli su u voz i pretukli J. G. (21) iz Silbaša, koji je krvav i sa teškim povredama putovao do Slovenije.

pastorbecca.files.wordpress.com
Huligani šutirali i tukli mladića bejzbol palicom

- Bio sam pospan, jer je bilo jutro. Voz se zaustavio na železničkoj stanci u Zagrebu. Video sam grupu momaka koji su u rukama držali bejzbol palice. Uleteli su u voz i psovali nam majku srpsku. Udarali su mlađe. Starije nisu dirali. Tukli su me pesnicama i palicama kako po glavi, tako i po celom telu. Uspeo sam da vidim da su tukli još jednog momka iz Rume. Trajalo je kao čitavu večnost... Odjednom je neko povikao: "Policija“ i svi su se razbežali - kaže J. G., koji nije želeo da se njegovo ime pominje u novinama strahujući za svoju bezbednost.

Kaže da su pojedini momci nosili obeležja sa natpisima „Bad Blue Boys“, po kome su prepoznatljivi navijači zagrebačkog Dinama, i da mu nije jasno iz kog razloga su tukli momke u vozu.

- Ne znam koliko je još momaka dobilo batina, jer sam bio u šoku i sve me je bolelo. Nisam mogao da se pomeram i jedva sam govorio - priča J. G.

- Policajac me je pitao da li mi treba lekarska pomoć i odgovorio sam mu da on zaključi na osnovu toga kako izgledam, jer sam krvario. Međutim, dobio je poziv da dođe u obližnji park, gde se takođe dogodio incident u kom su učestvovali navijači. Policajac me je napustio, a voz je nastavio put i ostao sam u njemu. Kada sam došao u Sloveniju, otac me je čekao na stanici. Kako sam izašao iz voza, krenuo sam da povraćam krv. Prebacili su me u ljubljansku bolnicu, gde mi je ukazana lekarska pomoć. Nakon dva dana zatražio sam da dođem u Klinički centar Vojvodine - kaže J. G.

Lečenje u Ljubljani ga je koštalo 2.500 evra, a u Kliničkom centru Vojvodine do juče su mu rađene tri laserske operacije na oku, jer mu je od siline udaraca pukla mrežnjača. Ima sedam kopči ispod oka.

- Prosto mi nije jasno zašto mi nije ukazana lekarska pomoć, jer sam bio sav krvav i izubijan - kaže J. G.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije saznajemo da je naša ambasada povodom incidenta uputila notu Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske, sa zahtevom za hitnu dostavu svih relevantnih podataka o ovom događaju uključujući i informacije o preduzetim merama za utvrđivanje identiteta i odgovornosti počinilaca. Ambasada je zatražila pojašnjenje razloga zbog kojih povređenom nije odmah ukazana neophodna lekarska pomoć.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online