Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 30.08.2014.
18:00
E. V. A

Sinđelić ubijen na majčin rođendan

Mladi Stevan Sinđelić (30), pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije, ubijen je na majčin rođendan, na dan kada su ona, sestra i brat prvi put posle 1999. otišli da vide rodnu Đakovicu. Ubijen je iz vatrenog oružja iz koga su pucali Albanci lovokradice koji su krenuli u nelegalnu seču šume u kuršumlijskom selu Orlovac, na administrativnoj liniji s Kosovom, a možda, kako se spekuliše, i u osvetu jer je veče pre toga srpska policija ranila jednog od lopova.

Časno služio svojoj državi: Stevan Sinđelić
 


Sinđelići su posle NATO bombardovanja izbegli s Kosova najpre u Blace, a potom se preselili u okolinu Vrnjačke Banje, u selo Štulac. Pre rata, otac Novica je takođe bio policajac, komandir saobraćajne policije u Đakovici.


- Iz Đakovice su otišli ostavivši sve za sobom. Časni ljudi, mučili su se da imaju za život. Kada se Stevan zaposlio, malo su živnuli i malo im je laknulo. Sagradili su kuću i stali na noge. Ovo je tragedija. Strašna sudbina - kaže jedan od Đakovčana koji poznaje porodicu Sinđelić.


Oca Novicu, koji je bio policajac 32 godine, a službovao je i na mestu gde je Stevan ubijen, vest je zatekla kod kuće.


- Izgubih sina, i to tamo gde sam i sam kao policajac službovao - u nesnosnom bolu je ponavljao svima koji su došli da izjave saučešće:


- Ubiše mog Stevicu mučki dok je časno služio svojoj državi. Dostojno je nosio ime slavnog srpskog junaka. Ne znam gde sada glavom da udarim, ne znam gde ću kosti da mu položim, na koju stranu da krenem, gde oslonac da potražim - zavapio je otac.


Majku Slavicu, stariju sestru Svetlanu i mlađeg brata Nenada je strašna vest dočekala u manastiru Visoki Dečani, gde su došli sa organizovanom grupom, nakon što im je zabranjeno da autobusima uđu u rodni grad.


- Bilo je katastrofa. Majka je taman malo živnula jer su i pored svega, posle toliko vremena, videli Kosovo. Ali, onda je kao grom i nju i sve nas sasekla stravična vest. Nekoliko puta je pala u nesvest. Pritračali smo da im pomognemo, ali kako? Sestri koja je isto pozlilo, mlađem bratu isto. A on je još i pod terapijom. Vladika Teodosije je obezbedio odmah automobil da ih prebace u Kosovsku Mitrovicu - pričaju Đakovčni.
Iza Stevana ostali su Marina, rodom iz Uroševca, sa kojom je pre tri godine dobio sina Vuka.

Nikolićevo saučešće

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputo je telegram saučešća porodici ubijenog Stevana Sinđelića.
"Draga porodico Sinđelić, budite ponosni na svog sina i supruga, na svog hrabrog oca koga će građani pamtiti kao časnog policajca, a njegovi drugovi kao hrabrog kolegu i dobrog prijatelja. Iskreno saučešće upućuje vam Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbije."


U bolu, i ona se nekoliko puta onesvestila u kući kad su joj javili da joj je muž preminuo.
- Recite mi da je živ, da je oči otvorio - vapila je Marina, ponavljajući: - Dušo moja, ko mi te je ubio. Šta sinu da kažem, kako da mu kažem gde si?


Komentarišući pogibiju žandarma Stevana Sinđelića, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković izjavio je da u tri opštine na jugu Srbije nema međunacionalnih sukoba i da nadležni organi rade svoj posao.


Stevan Sinđelić biće sahranjen danas na seoskom groblju u selu Štulac kod Vrnjačke Banje, saopštio je Nezavisni policijski sindikat Srbije.

POVEZANE VESTI

Subota 30.08.2014. 19:26
Трагедија и непребол за ову породицу. Протјерани са свог кућног прага онемогућени све ове године да посјете свој родни град Ђаковицу. И баш ове године када је дио породице на велики светац отишао на Косово и Метохију.....дочека их црна вјест. НЕКА МУ ЈЕ ВЈЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА КАО И СВИМ ЈУНАЦИМА КОЈИ ЧАСНО ПОЛОЖИШЕ ЖИВОТЕ У ОДБРАНИ ОТАЏБИНЕ !!!
Subota 30.08.2014. 19:38
Muka i tuga, nema reci koje bi mogle da utese porodicu.ne postoje. Srbija tuguje i oplakuje svog junaka. Stevane i drugi mucenici poginuli na tzv admin. Gr. Okupiranog Kim-a ne smemo vas zaboraviti. pokoj ti dusi mucenice.
Nedelja 31.08.2014. 15:26
NEMAM NIŠTA PROTIV MINUSA, JER NEKOM SE KOMENTAR SVIĐA NEKOM NE...ALI NA OVU TEMU I OVE KOMENTARE ONAJ KO JE STAVIO MINUS....PA SJEME MU SE ZATRLO !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online