Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 11.07.2014.
20:56
Srna A

Neuropsihijatar: Kalinić nije duševno bolestan

Pripadnik nekadašnjeg "zemunskog klana" Sretko Kalinić, koji je optužen za više ubistava, uračunljiv je i nije duševno bolestan, navodi se u nalazu komisije veštaka neuropsihijatara koji je predstavljen u petak u sudnici beogradskog Okružnog zatvora.

Razlikuje dobro od zla: Sretko Kalinić
 

"Kalinić je u stanju da razlikuje dobro od zla i može da se kontroliše kada je to u njegovom interesu", rekao je sudski veštak Aleksandar Jovanović u nastavku suđenja Luki Bojoviću, Kaliniću, Vladimiru Milisavljeviću i Milošu Simoviću.

Veštačenje neuropsihijatara tražio je pravni zastupnik Luke Bojovića, advokat Borivoje Borović, koji je ranije rekao da je stav odbrane da je Kalinić bolestan i da je njegov raniji iskaz zloupotrebljen, prenose beogradski mediji.

Nastavak suđenja, na koji će na ponovljeni zahtev pravnih zastupnika, a odlukom suda biti pozvan i psihijatar Nada Jovanović, zakazan je za 6. oktobar. Oni su optuženi za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Ivančević i Milutin Jovičić, za čija su ubistva, takođe, optuženi.

Kalinić je u ovom procesu, koji je počeo 2010. godine, priznao krivicu za pojedina krivična dela, ali je povezao Bojovića sa ubistvima za koja se tereti, kao i drugim ubistvima koja nisu opisana u optužnici. Bojović i Milisavljević su posle višegodišnjeg bekstva uhapšeni u februaru 2012. godine u Valensiji i od tad su u ekstradicionom pritvoru u Španiji, gde čekaju izručenje Srbiji.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Bojović je u martu 2003. godine, posle ubistva Dušana Spasojevića preuzeo rukovođenje "zemunskim klanom", a kako se navodi u optužnici, odbeglim "zemuncima" je pomagao pri skrivanju, dok su oni zauzvrat izvršavali njegove naloge, među kojima je i niz ubistava.

Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" dobio 40 godina zatvora. Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.

POVEZANE VESTI

Petak 11.07.2014. 22:42
ОК ....ако овај није душевно болестан, да ли то значи да ћемо у будуће пратити и његове литерарне и сликарске покушаје.....Гледати како удара по радијаторима, вади и чупа дрвеће из мочваре.....као оног сличног му сабрата са дна људског рода....?!
Petak 11.07.2014. 22:56
Ne/Srećko Kalinić, je greškom ubio brata mog prijatelja. Tip nije imao ni saobraćajnu kaznu, a kamo li što drugo, ali ga je manijak ubio greškom dok je momak ni kriv ni dužan pio kafu. Bio je slično obučen kao onaj kojeg je Nesrećko htio ubiti toga dana. Možda on nije lud, ali svakako ga treba lišiti života da više ne unesrećuje nedužne i njihove porodice. Kome god je ulica poligon za oružane obračune treba javno streljati za primjer!
Petak 11.07.2014. 21:07
Nije Kalinic dusevno bolestan ali su mnoge psihopate iz Dos-a odavno prolupale i jos uvek na slobodi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online