Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.10.2014.
12:24
Alo/B.R. A

Španci ne daju Luku Bojovića

Pred Višim sudom u Madridu danas (6. oktobar) počinje suđenje Luki Bojoviću, koji je optužen da je organizovao i počinio ubistvo pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta u martu 2009, a za to krivično delo zaprećena je kazna od pet do 41 godine zatvora. Španski sud sumnjiči Miloša Simovića, Luku Bojovića i Sretka Kalinića za ovo monstruozno ubistvo.

Počinje suđenje za ubistvo Milana Jurišića Jureta

Bojović je organizovao ubistvo, a potom i likvidirao Jurišića. Sretko Kalinić je španskom istražnom sudiji specijalnog suda Fernandu Andreu Mereljesu i njegovom saradniku kazao da je Bojović usmrtio Jurišića tako što ga je udarao čekićem po glavi, a onda su isto nastavili da rade on i Miloš Simović sve dok je davao znakove života.

Policija je kasnije navela da je Jurišićevo telo isečeno testerom za drva i samleveno u mašini za meso, ali malo im je bila jedna, jer se pokvarila, pa su morali da kupe drugu. Mlevenje tela potrajalo je četiri, pet dana, a stan u kojem je monstruzni zločin počinjem bio je sav u krvi. Samleveni ostaci tela bačeni su u reku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija.

Pretragom reke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić. Madridski dnevnici su ranije preneli da je Jurišić ubijen jer je ušao u sukob sa Bojovićem zbog žene čiji identitet nije utvrđen.

Tokom istrage, španska policija je u Bojovićevom stanu našla oko 600.000 dolara i veću količinu oružja i municije.

Podzemlje proključalo pred ekstradiciju Luke Bojovića!

Luka Bojović je uhapšen februara 2012. u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela. Inače, protiv grupe Luke Bojovića i njegovih naslednika u poslu biće pokrenuti sudski postupci u Španiji zbog ubistava, prodaje kokaina i pranja novca. Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić uhapšeni su u Valensiji 9. februara 2012, a sumnja se da je Bojović iz Srbije pobegao juna 2010, nakon što su uhapšeni Sretko Kalinić i Miloš Simović posle njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

Bojović je pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i na osam meseci zbog falsifikovanja ličnih dokumenata. Njegov rođeni brat Nikola Bojović ubijen je u Beogradu 29. aprila 2013.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online