Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.12.2013.
13:28
telegraf.rs A

Sretko Kalinić izjavio ''sućut'' Luki Bojoviću

Luka Bojović i Vladimir Milisavljević, nekadašnji pripadnici zemunskog klana, koji u zatvoru u Španiji čekaju izručenje Srbiji saslušani su video-linkom u postupku protiv Aleksandra Simovića zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Skandal u sudnici u Beogradu, iz koje je uspostavljen link sa onom u kojoj su u Španiji sedeli Bojović i Milisavljević, izazvao je Kalinić.

Luka Bojović

''Što bi rekli Hrvati, moja sućut'', rekao je Kalinić Bojoviću, kog je prethodno optužio za ubistvo još jednog svedoka u postupku za ubistvo premijera, Kuje Krijestorca.

Na njegovu provokaciju zbog izjave saučešća za ubistvo brata Nikole, reagovala je majka braće Bojović, koja je sedela u publici, ali i advokatica Luke Bojovića koja je njegove reči ocenila kao pretnju.

- Nisam pretio, ja se izvinjavam. Samo sam izjavio saučešće – rekao je ironično Kalinić.

Kalinić i ostali pripadnici zemunskog klana, podesetimo, u lošim su odnosima od 2010, kada ih je posle ranjavanja i hapšenja u Zagrebu Sretko Kalinić optuđio za brojne zločine. Bojović je, upravo na osnovu njegovih navoda, uhapšen u Španiji jer je protiv njega podignuta optužnica zbog likvidacija koje su Zemunci počinili dok su bili u bekstvu.

Pripadnici jednog od najjačih kriminalnih klanova koji su danas prvi put imali priliku da se susretnu, nastavili su da se međusobno optužuju za brojne zločine.

Luka Bojović i Vladimir Milisavljević izjavili su u prvom svedočenju pred srpskim sudom da ne znaju ništa o ubistvu Vukojevića. Bojović je naveo i da je Kalinić slagao kada je rekao da je od njega čuo da je Simović ubio svedoka-saradnika, jer Kalinića navodno i ne poznaje. 

''Moj odnos sa tom osobom ne postoji, jer ja tog čoveka ne poznajem. Nas vezuje to što je on bio prijatelj sa mojim prijateljima, Vladimirom Milisavljevicem i Cvetkom Simićem, koji je zbog drugovanja sa njim i završio kako je zavrsio'', rekao je Bojović, opuzujuci Kalinića za ubistvo Simića. Međutim, kada je za govornicu izašao Kalinić, on je obacio Bojovićeve tvrdnje i uzvratio mu optužbama.

''On je ubio Krijestorca za braću Simović i ne možete od Luke Bojovića da očekujete da kaže nešto protiv Aleksandra Simovića. Ne znam zašto pominje Cvetka Simića, oni su eksperti za likvidacije svojih drugova'', uzvratio je Kalinić.

Posle kratke rasprave Kalinića i Bojovića, za govornicu je izašao drugi Zemunac koji u zatvoru u Španiji čeka izručenje, Vladimir Milisavljević. I on je, kao i Bojović odbacio Kalinićeve navode o ubistvu Vukojevića.

''To je apsolutna laž i nije prvi put da druge ljude optuži za ono što je on uradio. Kalinić laže i u ovom i u drugim predmetima. Lažno je optužio Luku Bojovića da je u Španiji ubio Milana Jurišića'', rekao je Milisavljević, ali mu je Kalinić predložio da svi zajedno odu na poligraf.

''Vlada je veliki lažov'', rekao je Kalinić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.12.2013. 14:57
Beskrupulozni i lukavi ljudi, ali sužene svesti i sa nedostatkom savesti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online