Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 21.03.2014.
15:02
D. D. - Vesti A

Miškovića opet čeka pritvor?

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković pušten je da se brani sa slobode zbog milionskih malverzacija sa putarskim preduzećima, ali sada se šire glasovi izvora bliskih istrazi da bi mogao ponovo da završi iza rešetaka, ovog puta zbog pranja pet miliona evra Šarićevog novca stečenog švercom narkotika.

Pod lupom 2.200 stanova u naselju Belvil: Miroslav Mišković
 


Da podsetimo, zbog sumnji da je narko-kralju vratio oprani keš kroz dve uplate, Mišković je ispitivan oktobra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pod lupom je i univerzitetsko naselje Belvil u Novom Beogradu koje je gradila jedna od Miškovićevih firmi. Uprava kriminalističke policije u saradnji sa austrijskim istražiteljima ispitivala je da li je pljevaljski narko-kralj finansirao izgradnju sa 100 miliona evra. A pod lupom je uplata u dve tranše na račun firme Blok 67 asosijets Beograd čiji je jedan od osnivača Delta rilestejt. Belvil ima 2.200 stambenih jedinica, a sumnja se da nekoliko stotina stanova koji nisu prodati pripada Darku Šariću.

Milioni preko Austrije

Prema dostupnoj dokumentaciji, Miškovićev Grejt investments korporejšn uplatio je tri miliona evra na račun firme "Finansijski anđeli" u Austriji, a navodne konsalting usluge za ispitivanje tržišta u Crnoj Gori bile su paravan za uplatu koju je Šarić prebacio u svoju Metals banku. Dokazi o uplati pronađeni su tokom potrage za Šarićem.

Delta holding je demantovao te navode tvrdeći da kompanija ne radi sa "inkriminisanim osobama".


Ekonomski stručnjak Branko Dragaš kaže za "Vesti" da su sve ove sumnje, lako proverljive, ako se prate tokovi novca.


- Ti tokovi su na papirima i ne mogu da nestanu, a na osnovu njih se može videti poreklo kapitala i da li je Mišković koristio depozite Darka Šarića da bi učestvovao u nekim privatizacijama preduzeća u Srbiji ili drugim poslovima. Cela ta priča, ne samo vezana za ovog biznismena već i za političare mora da bude rasvetljena i samo tako će vlast uveriti građane Srbije da vodi principijelnu borbu protiv kriminala i korupcije - kazao je Dragaš za "Vesti".

POVEZANE VESTI

Petak 21.03.2014. 18:29
Povezani kao creva... Ništa to ne bi moglo, da im političari nisu dozvolii, sada "zatvaraju" svoje prvobitne finansijere...
Petak 21.03.2014. 17:05
izdajnici nisu bili gadljivi na parustine koje su im davali za izbornu kampanju.
Subota 22.03.2014. 00:33
a kad će vučić u pritvor?? http://www.srbijadanas.net/miskovic-i-subotic-iskesirali-tomi-i-vucicu-sest-miliona-evra/ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online