Petak 21.03.2014.
15:02
D. D. - Vesti

Miškovića opet čeka pritvor?

Pod lupom 2.200 stanova u naselju Belvil: Miroslav Mišković
 


Da podsetimo, zbog sumnji da je narko-kralju vratio oprani keš kroz dve uplate, Mišković je ispitivan oktobra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pod lupom je i univerzitetsko naselje Belvil u Novom Beogradu koje je gradila jedna od Miškovićevih firmi. Uprava kriminalističke policije u saradnji sa austrijskim istražiteljima ispitivala je da li je pljevaljski narko-kralj finansirao izgradnju sa 100 miliona evra. A pod lupom je uplata u dve tranše na račun firme Blok 67 asosijets Beograd čiji je jedan od osnivača Delta rilestejt. Belvil ima 2.200 stambenih jedinica, a sumnja se da nekoliko stotina stanova koji nisu prodati pripada Darku Šariću.

Milioni preko Austrije

Prema dostupnoj dokumentaciji, Miškovićev Grejt investments korporejšn uplatio je tri miliona evra na račun firme "Finansijski anđeli" u Austriji, a navodne konsalting usluge za ispitivanje tržišta u Crnoj Gori bile su paravan za uplatu koju je Šarić prebacio u svoju Metals banku. Dokazi o uplati pronađeni su tokom potrage za Šarićem.

Delta holding je demantovao te navode tvrdeći da kompanija ne radi sa "inkriminisanim osobama".


Ekonomski stručnjak Branko Dragaš kaže za "Vesti" da su sve ove sumnje, lako proverljive, ako se prate tokovi novca.


- Ti tokovi su na papirima i ne mogu da nestanu, a na osnovu njih se može videti poreklo kapitala i da li je Mišković koristio depozite Darka Šarića da bi učestvovao u nekim privatizacijama preduzeća u Srbiji ili drugim poslovima. Cela ta priča, ne samo vezana za ovog biznismena već i za političare mora da bude rasvetljena i samo tako će vlast uveriti građane Srbije da vodi principijelnu borbu protiv kriminala i korupcije - kazao je Dragaš za "Vesti".

2024 © - Vesti online