Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.06.2014.
05:33
E. V. A

Šarić otkriva ko je Papaja!

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe optuženima za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike za Zapadnu Evropu.

Iznosi tajne: Darko Šarić u Specijalnom sudu
 

Poznavaoci ovog slučaja nezvanično kažu kako se može očekivati da Šarić tokom pretresa napokon otkrije identitet misterioznog generala Papaje, koji mu je navodno smestio ceo slučaj i koji iz tajnosti utiče na događaje u Srbiji. Nakon što je pre skoro dva meseca Šarić pomenuo da je ceo slučaj izmontirao Papaja, javnost je spekulisala ko bi to mogao biti i da li u Šarićevim tvrdnjama ima istine.


 

Suđenje za suđenjem

Protiv Šarića se vodi još jedan postupak koji se nastavlja 23. juna, odnosno odmah posle suđenja za trgovinu drogom. U ovom procesu on je osumnjičen za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kojima je kupovao preduzeća, zemljište i hotele.

Jedini koji se tim povodom oglasio je Rodoljub Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije, koja je dobrim delom vodila slučaj protiv Šarića, a koga su mnogi i prepoznali iz Šarićevih tvrdnji. On je u intervjuu jednim beogradskim novinama izjavio da "Ako sam ja famozni general Papaja nije me stid. Ponosio bih se...", izjavio je Milović.


Uprkos tome što je nekoliko puta na sudu Šarić upitan da otkrije identitet generala Papaje, on je to odbio.


Pošto se nakon početnih Šarićevih tvrdnji raspleo pravi "rat" oko toga da li govori istinu ili lažno optužuje policajce koji su ga istraživali, sada su medijski sukobi dostigli kulminaciju, pa se pretpostavlja da će vođa pljevaljskog narko-klana rešiti da ispriča sve što zna.


Inače, po šest spojenih optužnica za ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na klupi Specijalnog suda su desetorica optuženih, dok je njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika. Ova trojica svedoka saradnika nisu izuzeti iz optužnice, ali im se na kraju suđenja neće izreći kazna kao nagrada za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.


Jedan od najvažnijih begunaca je Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, za koga još nije jasno da li je čak bio i nadređen Šariću ili je ravnopravno sa njim učestvovao u švercu kokaina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.06.2014. 07:16
Pa to svi znaju: banana je ono sto krmak ne ispusta iz usta, a papaju konzumira p-usni, uz obavezni generalov sado!
Ponedeljak 16.06.2014. 10:55
Šarić je samo spoljni momak u švercu kokaina ko je glavni zna većina Srbije e pošto pravda je retko zadovoljena. Glavni i dalje drže ovaj narod u neizvesnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online