Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 28.02.2014.
13:27 >> 15:22h
Beta A

"Tata odlučivao, ja potpisivao"

Optuženi za malverzacije u putarskim preduzećima Marko Mišković rekao je na današnjem suđenju da njega putarska preduzeća nikada nisu interesovala i da on nije učestvovao u donošenju važnih poslovnih odluka.

Putarska preduzeća me nisu zanimala: Marko Mišković
 

U nastavku suđenja pred Višim sudom, Marko Mišković odgovarao je na pitanja advokata, tuzioca i sudija i to uglavnom sa "ne", "nisam upoznat", "nisam imao uvid" ili "ne znam".

"Dao sam Zvezdi tri i po miliona evra"

Kako se navodi u optužnici, kada su akcije PZP Niš prodate Nibens korporaciji, one tada nisu imale nikakvu vrednost. Upitan da li je on donosio strateške odluke, Marko Mišković je naveo da je on odlučio da se da novac fudbalskim klubovima Zvezda,
Napredak i OFK.

"Ako to nije strateška odluka, dati tri i po miliona evra Crvenoj Zvezdi, onda ja ne znam šta je strateška odluka", rekao je Marko Mišković. Nakon saslušanja svog sina, prigovor je uložio njegov otac Miroslav Mišković, rekavši da tužiteljka "nije postavlja fer pitanja jednom mladom čoveku".

Optužnica tereti vlasnika Deta holdinga Miroslava Miškovića i još 10 optuženih, među kojima su njegov sin Marko i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković, da su od 2005. do 2010. putarska preduzeća, iz kojih su nezakonito izvlačili novac, oštetili za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza državni budžet za 472 miliona dinara.

Marko Mišković negirao je da je vlasnik kompanije Mera invest u Srbiji, a koja se u optužnici navodi kao kompanija koja je ostvarila protiv pravno imovinsku korist prodajom akcija Preduzeća za puteve Niš čija je vrednost, prethodno, na nezakonit način uvećana. Mišković je naveo da je vlasnik Mera investa, kiparska firma "Parmidoli".

Međutim, kada ga je predsedavajući sudskog veća Vladimir Vučinić pitao da li je on vlasnik 100 odsto akcija u "Parmidoliju", on je odgovorio da misli da jeste, ali da nije imao uvid.

"Mislim da jesam, moguće je da sam potpisao. Ja sam tada bio klinac i mene to nije interesovalo. Znate, kada vam roditelji daju nešto da potpišete, vi to uradite i ne obraćate pažnju na to", objasnio je on. Marko Mišković je kazao i da je njegov otac Mirosav Mišković doneo odluku o dokapitalizaciji PZP NIš, a potom i o prodaji akcija tog preduzeća Milu Đuraškoviću, vlasniku Nibens grupe i Mera invest found sa holandskih Antila.

POVEZANE VESTI

Petak 28.02.2014. 16:38
Nema šta..., tatin sin !
Nedelja 02.03.2014. 05:20
Kada prodju izbori platicete novcanu kaznu pa na odmor u Bahamu da se oporavite od sudjenja koje zna da bude naporno.Sinovac nista ti ne brini Tatica je decenijama sve mazao i ima ih u rukama.On veoma dobro zna da je ovo sve marketing da narod vidi kako se eto i tajkun mora vucarati po sudovima.Ali budi siguran da necete dobiti ni dana robije jer nase sudstvo je cudo nevidjeno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online