Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 24.01.2014.
12:38
Beta A

Đurašković: Nisu oštećena preduzeća, već ja

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković danas je pred Specijalnim sudom rekao da nije oštetio putarska preduzeća i da su zapravo on i njegov kapital oštećeni.

"Ja sam čovek koji je svoj životni i radni vek proveo bez prekršaja. Moj sistem su kontrolisale inspekcije i nikad nije nađeno da je bilo utaje poreza, pranja novca i da sam učestvovao u aferama", rekao je Đurašković iznoseći svoju odbranu pred sudom.

Hajka protiv mene: Milo Đurašković

Đurašković je, uz vlasnika Delte Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još osam osoba, okrivljen za nezakonito izvlačenje novca iz putarskih preduzeća i utaju poreza kojom su, prema optužnici putarska preduzeća oštećena za 16,95 milijardi dinara, a republički budžet za 472 miliona dinara.

On je kazao da da su nelogične optužbe da je načinio štetu svom kapitalu zarad interesa Miroslava Miškovića. Đurašković je kazao da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilasa onemogućio toj firmi dobijanje poslova u Beogradu.

"Nibens grupa je od 2011. godine na crnoj listi dobijanja poslova u Beogradu. Bili smo zainteresovani za rekonstrukciju Mirijevskog bulevara i petlju na Carevoj ćupriji. Saznao sam da iza toga stoji Dragan Đilas", rekao je Đurašković.

Đurašković je u četvrtak, kada je počeo iznošenje odbrane, kazao da je 2003. godine ušao u privatizaciju kupovinom Preduzeća za puteve Niš i da je Nibens grupa poslovala uspešno do 2009. godine, kada je javno preduzeće Putevi Srbije prestalo da izmiruje dugovanja prema putarskim preduzećima.

Đurašković je optužio bivšeg ministra Dušana Petrovića da je na njega vršio pritiske uz obrazloženje da je to u interesu države.

"Sve je počelo 2010. godine, kada su PZP Beograd, Putevi Užice i Planum Zemun formirali konzorcijum za tender za izgradnju 110 kilometara Koridora 10. Dušan Petrović, koji je tad bio ministar i potpredsednik DS, tražio je od mene da u konzorcijum ubacimo, i to kao nosioca posla, preduzeće Interkop Šabac", rekao je juče Đurašković.

On je danas, osvrćući se na tu izjavu, rekao da je na sudu da utvrdi da li su ti događaji bitni za ovaj proces i da li će ih pozvati kao svedoke.

Nakon Đuraškovića, odbranu će izneti Marko Mišković, a sud će danas odlučiti i o zahtevu vlasnika Delte Miroslava Miškovića da mu sud trajno vrati pasoš i ukine meru zabrane napuštanja mesta boravišta.

POVEZANE VESTI

Petak 24.01.2014. 13:00
VERUJEM da su ga žuti banditi reketirali . Uostalom ni danas nisu bolji ni SNS BANDITI . Što se samog suđenja tiče biće "kakvo pečenje takvo i rešenje". AKO PLATI BIĆE OSLOBOĐEN . Takva su SNS PRAVILA IGRE .
Petak 24.01.2014. 13:54
crnogorac koji je prodavao parike na titogradskoj pijaci, pa se grdno i neobjasnivo obogati kod nas ostecen?
Subota 25.01.2014. 13:54
Eto jadan on, ništa nije kriv, a čuo je, jer mu je neko rekao, da je ..... koje gluposti da čovek ne poveruje. Hajde manite se više Đilasa i glupih napada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online