Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 13.02.2014.
13:02
B. Đokić - Vesti A

Albanski hakeri amateri za srpske

Sajt SPC napali su albanski hakeri sa Kosova i na naslovnu stranu postavili logo "Grupa kosovskih ratnika". Ovaj napad kao i većina prethodnih, obavljen je uz pomoć turskih hakera, koji kosovskim Albancima pomažu u napadima.

Iz Euleksa kažu da ne postoji institucija na Kosovu čiji sajt nisu oborili srpski hakeri

Kako "Vesti" saznaju u MUP-u Srbije, ovakve akcije su veoma česte, ali ne pričinjavaju veću štetu.

- Albanski hakeri samo promene naslovnu stranu sajta, ali ne hakuju ceo sajt, jer za to treba mnogo više znanja i umeća. Hakuju sajtove javnih institucija i privatnih firmi koje imaju slabu zaštitu. Nikada neku ozbiljniju štetu u Srbiji nisu napravili. Napadi se intenziviraju na Dan albanske zastave 28. novembra, koji je nacionalni praznik Albanije. Tada Albanci sa Kosova uz pomoć turskih, iranskih i arapskih hakera po ceo dan napadaju sajt MUP-a Srbije, Ministarstva odbrane i ostalih javnih institucija u Srbiji - objašnjeno je "Vestima" u srpskoj policiji.

Pročitajte još:

* Albanski hakeri oborili sajt SPC

- Pred taj albanski praznik prošle godine hakerska organizacija Srpska internet armija javila nam je da se spremaju hakerski napadi. Obavestili smo o toj pretnji Upravu za informacione tehnologije MUP-a Srbije i Upravu za zajedničke organe Vlade Srbije, koja štiti internet komunikacije Vlade i ministarstava. Oko osam sati nam je iz Telekoma javljeno da je napad počeo, jer su na serveru primetili da se "postuju" sajtovi državnih organa. Međutim, nisu uspeli, jer su naši sajtovi izuzetno dobro zaštićeni. Samo su uspeli da hakuju sajt vojvođanskog ombudsmana. Inače, sajt MUP-a Srbije je bukvalno svaki dan na meti hakerskih napada i do sada nijednom se nije dogodilo da bude oboren - dodaje izvor "Vesti" tvrdeći da su srpski hakeri mnogo uspešniji.

Dobro za reklamu

Pre nekoliko godina kosovski hakeri uspeli su da obore sajt jedne firme iz Kragujevca i stave fotografiju albanskog orla. Kada su vlasnika firme operativci policije pitali da li će da skine to sa sajta, on im je rekao: Neka, ostaviću ga tako nekoliko dana. Poseta sajtu mi se povećala nekoliko puta, sve zanima da vide kako to izgleda.


- Sve naše srpske hakerske grupe, ne samo iz Srbije i Republike Srpske, već i celog sveta, napadaju sajtove na Kosovu. Iz Euleksa su nam rekli da ne postoji institucija na Kosovu čiji sajt nisu oborili. Uspeli su da hakuju sajt predsednika Kosova, vladinih institucija, na koje bi obično stavili sliku srpskog orla i natpis Kosovo je Srbija - saznajemo u srpskoj policiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.02.2014. 14:04
То сви хакери у свету знају, да албански назови хакери увек плаћају друге да то раде за њих, јер су превише глупи да науче кодове, најјаче хакерске групе на планети су Кинези, Руси, Украјинци, Срби, Јапанци и Индијци, а и лако је оборити слабо заштићен сервер или сајт то и мало дете зна !
Četvrtak 13.02.2014. 16:58
Turci i Albanci protiv Srba, kao u stara "dobra" vremena, kad su im Turci pomogli da se prosire skoro do Nisa. I, po turskom istoricaru Evliji Celebiji koji je u 17-om veku bio medju Albancima, oni poticu od arapskog plemena Kjurejs (Quraysh) koje je istisnuto prema juznom Kavkazu u borbama arapskih plemena za vreme i posle Muhameda. U predele danasnje Albanije doveo ih je vizantijski vojskovodja Georgius Maniakis u 11-om veku, da se bore protiv Srba. Usput, ne znam da li "manijak" potice od ovog Grka, ali po nacinu na koji se obracunao sa velikim suparnikom - mucio ga do smrti posto mu je napunio oci, usi i usta izmetom - sasvim je moguce.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online