Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 28.12.2013.
13:16 >> 14:59h
Beta A

Privatizacije: Prijave protiv 76 osoba (i bivši ministri su tu)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da su rešena pitanja 24 spornih privatizacija, kojima je država oštećena za 7,7 milijardi dinara i da su podnete prijave protiv 76 osoba. Među osumnjičanima su, kako je rekao tužilac Miljko Radisavljević, i tri bivša ministra, bivši direktor Agencije za privatizacije, direktor Akcijskog fonda i više direktora. U Sartidu je protiv četiri lica policija podnela krivičnu prijavu. To su: Nemanja Koleser, Tejović Goran, Ignjatović Branislav i Marčićev Dušan. Vučić ne garantuje da Dinkić i Beko nisu odgovorni.

Najavio rezultate, izneo rezultate: Aleksandar Vučić
 

Aleksandar Vučić istakao je da ne isključuje da je u spornim privatizacijama bilo odgovornosti predsednika Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića, biznismena Milana Beka, Dragana Đurića, Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića.

"Protiv nekih od njih su podnete krivične prijave i to će biti objavljeno narednih dana, a za neke će tužilaštvo odlučiti u narednom periodu, ali ni jednog od njih ne mogu da isključim. Protiv jednog je sigurno podneta krivična prijava, a za ostale ne mogu da
garanujem da neće biti", rekao je Vučić.

"Jedan predmet nije u potpunosti rešen, to je pisanje medija i uticaj na medije, i predistražni postupak će u narednim danima biti završen, u ostalim predmetima je  sve ostalo završeno i tužioci u četiri predmeta treba da donesu konačnu odluku, pošto su dobili sve materijale od policije", rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare.

Istakao je da su u više predmeta podignute optužnice, u pojedinim predmetima je u

Još rezultata:

Grom 1: Uhapšeni šefovi narko mafije

toku istražni postupak, a u tri predmeta je ponovno preispitivanje činjenica na koje je ukazao Savet za borbu protiv korupcije.

"Podneto su krivične prijave protiv 76 lica, 56 osoba je do sada uhapšeno zbog 64 krivična dela, a ukupna šteta je veća od 7,7 milijardi dinara", rekao je Vučić i naveo da očekuje da se u narednom periodu pokaže da sudovi sude nezavisno, pravično i da pravda bude efikasna. 

Sartid: Prijava protiv Kolesara

Upitan o privatizaciji Sartida, Vučić je kazao da je policija u tom predmetu podnela krivičnu prijavu protiv četiri osobe.

"U Sartidu je protiv četiri lica policija podnela krivičnu prijavu. To su: Nemanja Koleser, Tejović Goran, Ignjatović Branislav i Marčićev Dušan. Ako je neko hteo da pita za Aleksandra Vlahovića, nema nikakvih dokaza. Ne možete da gonite nekog zato što ste čuli ili zato što su novine napisale", rekao je Vučić i dodao da bivšeg ministra za privredu i privatizaciju Vlahovića niko nije štitio, i da ne zna ko bi to radio.

Vučić je dodao i da negde gde ne postoji krivično delo u 24 predmeta privatizacije, postoji neko kasnije sporno ponašanje.

"Kod 'Trudbenik gradnje' ne postoji krivično delo u samom postupku privatizacije, ali postoji u kasnijem ponašanju novouspostavljene firme, tako da se nadležni državni organi bave time", rekao je Vučić i dodao da nije postojalo krivčno delo u izvozu šećera u EU, ali da jeste pri privatizaciji šećerana, o čemu će se izjasniti nadležni organi.

POVEZANE VESTI

Subota 28.12.2013. 13:25
LAŽOVČINA . KOLIKO JR PRESUĐENO BITANGO I KOME ZA PLJAČKU SRBIJE ? Dok lopuže ne budu NA IZDRŽAVANJU KAZNI DOTLE AL-VUČIĆU NE VERUJEM NI JEDNI JEDINU REČ . SVE KOJE JE POHAPSIO DANAS SU NA SLOBODI A MIŠKOVIĆ ĆE OJADITI SRBIJU OD ODŠTETE . . .
Subota 28.12.2013. 13:21
I tu je kraj svih buducih istraga a i za ove pljacke niko nece odgovarati uz punu zastitu PPV-a .
Subota 28.12.2013. 14:17
Kako su riješene, vraćen novac i počinioci u zatvoru...??? Ovaj je do sada nevidjen slučaj samozaljubljenosti i pravljenja kulta ličnosti sam sebi ! Sjeverna Koreja je mala beba za nas, šta i koga trpimo !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online