Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.01.2017.
14:03
Vestionline A

Boško Obradović: Kuda ide Srbija pod ovom vlašću?

"Nećemo valjda dozvoliti predsedničke izbore koji će ličiti na mafijaški obračun sa svima koji su smetnja na kriminalnom tržištu? Kao predsednički kandidat izražavam veliku zabrinutost kuda ide naše društvo i država, i to na osnovu događaja samo iz nekoliko poslednjih dana", izjavio je Obradović.

A. Čukić
Boško Obradović je zabrinut zbog "puta" kojim sadašnja vlast vodi Srbiju

Obradović se obratio javnosti saopštenjem u kome je izrazio veliku zabrinutost u vezi sa događajima koji su obeležili prethodne dane.

- Majka i sin umrli od gladi i zime u jednom srpskom selu, porodici isključena struja u sred zime zbog neplaćenih računa, droga se diluje u državnom automobilu Vlade Srbije, kriminalni obračun na ulazu u osnovnu školu i brutalno višeminutno prebijanje policajca i njegove supruge u Novom Sadu, ministar zdravlja u društvu najgorih kriminalaca... - nabrajao je on dešavanja,a onda se osvrnuo i na mnogo krupnije stvari.

Boško Obradović je bez "dlaka na jeziku" analizirao ponašanja ljudi u čijim je rukama stabilnost države i osvrnuo se na razne "mutne" poslove istih.

- Ako uzmemo u obzir da je ministar vojnih poslovao sa ofšor kompanijom i dobijao poslove na nameštenim tenderima, da se ministar policije dovodi u vezu sa enormnim bogaćenjem preko organizovanom prevoza migranata, da ministarka u Vladi službenom karticom plaća lične kupovine na putovanjima širom sveta, da lider lažne penzionerske stranke samo u nekretninama ima dva miliona evra, da je ekonomski ubica Mlađan Dinkić oslobođen svih optužbi, da banke korumpiraju sudove davanjem sudijama najpovoljnijih mogućih kredita kako ne bi pošteno sudili oštećenim bankarskim klijentima, da kriminalci u policijskim upravama izdaju lična dokumenta nepostojećim Albancima u opštinama na jugu Srbije, da nam štrajkuju i vojska i policija i da je 2000 vojnika napustilo Vojsku Srbije u protekle dve godine, da nam ogroman broj lekara i medicinskih sestara odlazi u inostranstvo i da najobrazovaniji sloj stanovništva, prosvetni radnici, ima plate ispod proseka – postavlja se pitanje kuda to onda ide Srbija pod ovom vlašću? - zapitao se on.

Aktuelna vlast SNS i Aleksandra Vučića previše počinje da liči na crnogorski režim Mila Đukanovića u kome nema granice između politike i kriminala prema mišljenju lider Dveri.

- Naši gradovi ponovo nisu sigurna mesta za život, kada ni naoružani policajci sa službenim legitimacijama ne mogu da se odbrane od nasilnika. Da li će predsednički izbori ponovo proteći u znaku crnih džipova bez tablica, batinaša koji prete i policije koja im dopušta da rade šta hoće jer se zna da rade za vlast? Nećemo valjda dozvoliti predsedničke izbore koji će ličiti na mafijaški obračun sa svima koji su smetnja da na kriminalnom tržištu vlada samo jedna mafijaška porodica - zaključio je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online