Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.03.2010.
03:45
E. V. A

Šarić još u Crnoj Gori?

Kontrola letenja u Beogradu, koja pokriva i teritoriju Crne Gore, nije registrovala nijedan privatni let iz te države u Švajcarsku 21. januara, na dan kad je u Srbiji raspisana međunarodna poternica za Darkom Šarićem, osumnjičenim da je organizovao šverc oko 2,7 tona kokaina iz Južne Amerike.

Tog dana samo je avion "Montenegro erlajnza" odleteo iz Podgorice za Cirih, iako su crnogorski mediji objavili tvrdnju neimenovanog izvora iz vrha tamošnje policije da je Šarić pobegao privatnim letom.
 

Beogradski mediji navode da je time u potpunosti demantovana nezvanična tvrdnja crnogorske policije da je Šarić napustio Pljevlja helikopterom, a onda odleteo u Ženevu avionom privatne kompanije sa podgoričkog aerodroma i to sa takozvanog "vladinog terminala".

Da li je još u Crnoj Gori: Darko Šarić

Vest o bekstvu Šarića iz Crne Gore, 21. januara, pojavila se posle izjava srpskih i crnogorskih zvaničnika. Srpski specijalni tužilac Miljko Radisavljević i ministar policije Ivica Dačić izjavili su da raspolažu operativnim podacima koji ukazuju da se Šarić krije u Crnoj Gori. Iz Crne Gore su stizali demantiji i kontraoptužbe da je neko iz Srbije javio Šariću da mu se spremaju poternica i hapšenje, posle čega je on pobegao. Pritom, opet neimenovani zvaničnici crnogorske policije govorili su za tamošnje medije da je "Šarić u jednoj evropskoj zemlji i da je toj državi dostavljena odgovarajuća informacija". Nikada nije navedeno u koju zemlju je Šarić pobegao, naravno, "u interesu istrage".
 

Srpski istražitelji, međutim, prema nezvaničnim informacijama, posle raspisivanja poternice ni od jedne evropske zemlje nisu dobili informacije o mestu skrivanja Šarića, pa nemaju osnova da veruju da je on napustio Crnu Goru. Miloš Oparnica, šef beogradske kancelarije Interpola, javno je postavio pitanje: "Ako je Šarić napustio Crnu Goru, preko kog prelaza ili kojim letom je otišao, kada i ko je to registrovao".
 

Radar do Podgorice
 

Kontrola letenja u Beogradu pokriva jugozapad bivše SFRJ i njen radarski centar nadležan je za teritorije Srbije, Crne Gore, dela Makedonije i dela Bosne i Hercegovine do Sarajeva. Dakle, svaki let iz Crne Gore registruje se u tom centru, u kojem je beogradskim medijima rečeno da 21. januara nije bilo takozvanih "VIP letova", kako se nazivaju putovanja privatnim avionima.

Crnogorski zvaničnici nikada nisu javno odgovorili na to pitanje, već je usledila nezvanična informacija objavljena u crnogorskim medijima da je Šarić odleteo u Ženevu privatnim letom 21. januara kad je raspisana poternica. U srpskoj policiji kažu da Šarić nije u Švajcarskoj, ali i da je u moru objavljenih vesti o njemu mnogo nagađanja, a da neke proizvoljne informacije imaju za cilj da zavaraju istražitelj

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online