Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 18.07.2013.
01:41
Z. Gligorijević - Vesti A

Žandarm ih spalio zbog 8.000 evra

Analizom DNK potvrđeno je da su Srđan Tomić (27), iz Lozovika kod Jagodine, koji je radio u Lozani u Švajcarskoj, i Jagodinac Aleksandar Nedeljković (29), vlasnik lokala Mobil šop Sim na Šarenoj pijaci, bili u audiju koji je pronađen u ataru sela Ratković. Njih je ubio, a potom zapalio zajedno sa autom Aleksandar Krstić (33), iz Kragujevca, pripadnik Žandarmerije kraljevačkog odreda.

Ubijen bez milosti: Srđan Tomić

Ubicu je policija već uhapsila, a utvrđeno je da je Srđan povezao svog najboljeg druga Nedeljkovića da pogleda pasat koji mu je žandarm nudio kako bi vratio dug od 8.000 evra.


Srđanova baka Vera priča da je on živeo u Švajcarskoj od 1999. godine, dok joj sin Miroslav radi u toj zemlji već tri decenije.


- Srđan je došao na odmor iz Švajcarske. Tog dečka sa kojim je stradao nisam poznavala. Zvala me snaha Koviljka iz Jagodine, od koje je moj sin razveden. Kukala je i rekla da zovem Miroslava da odmah dođe iz Švajcarske, jer je Srđan nastradao. Nije mogla da kaže šta se desilo, samo je kukala. Ceo dan sam posle zvala policiju, a oni ništa nisu hteli da mi kažu. Samo su ponavljali da ne znaju ništa. Onda sam zvala starijeg sina Milana koji je otišao u Ratković gde su nesrećnici nađeni - priča baka Vera.


Ona priča da joj je Srđan kobnog dana doneo lekove, potom je betonirao dvorište, pa pravio roštilj.

Majka žrtve u Švedskoj

Nedeljkovićeva supruga Marija plaši se, jer pretpostavlja da ubica nije bio sam. Oni imaju sina Srđana koji u oktobru puni tri godine. Veroslava, majka Aleksandra Nedeljkovića, živi u Malmeu u Švedskoj, gde su i njegovi kumovi.
- Čuli smo se oko osam sati i rekao mi je da je sve u redu i da sedi kod čoveka koji mu duguje pare. Posle mi je poslao poruku da ide da vidi auto. Kako se nije javljao, neprestano sam ga zvala, slala poruke, ali ništa - priča uplakana Marija.

U strahu: Marija Nedeljković
 


- Rekao mi je da ima obaveze i da mora da ide. Da sam znala šta će da se dogodi, pa da legnem pred kola. Da me zgazi, samo da ne ode u smrt - rida baka Vera.


Rajko Racić je kućni prijatelj Nedeljkovića i na Šarenoj pijaci ima tezgu do njegove. Kaže da ga je Nedeljkovićeva supruga Marija probudila u ponedeljak oko pola dva izjutra jer joj se muž nije vratio kući. On ga je sa prijateljem tražio čitavu noć po Kragujevcu.


- Aleksandar je radio do tri sata popodne. Tada je pozvao školskog druga Srđana da odu do Kragujevca. Išao je da pogleda auto da bi prebio dug sa žandarmom Krstićem, kome je nadimak Acko. Žandarm mu je rekao da će uveče moći da vidi auto na carini, jer ima prijatelja portira koji će da ih pusti. Mučenik je pošao ništa ne sluteći da pogleda da li auto vredi 8.000 evra, koliko mu je žandarm dugovao. Njih dvojica su imali uredan ugovor o zajmu - priča Rajko.

Očaj: Vera sa slikom sina i unuka

Racić objašnjava da Nedeljković nije odjednom pozajmio toliki novac žandarmu. Nego po hiljadu do hiljadu i po evra. Kad god bi žandarm došao kod Nedeljkovića i kukao kako mu je majka bolesna, pa onda tašta, pa da nema ovo ili ono, on bi se sažalio i davao mu novac na zajam.


- Ubijeni mladići bili su kao dva dukata, divne duše. Žandarm je nekoliko puta dolazio kod Aleksandra na pijacu. Jednom je bio grub i rekao mu je: "Nemoj da me zoveš i nemoj da me maltretiraš. Daću ti novac kad ja budem hteo" - kaže Rajko.


On priča da su Nedeljkovićeve ostatke spakovali u kesu. Ostao je samo zlatni lančić sa krstom, svežanj ključeva i sat, dok burme nije bilo. Srđan je bio potpuno ugljenisan.
 

Metak u potiljak, pa overa

U saopštenju MUP-a Srbije naveden je ceo scenario zločina utvrđen istragom. Žrtve i ubica našli su se u Kragujevcu i žandarm je seo na zadnje sedište Srđanovog auta. Odvezli su se do kraljevačkog sela Zakute, gde je žandarm zapretio pištoljem i naterao Srđana da zaustavi vozilo. Pucao im je u potiljak sa zadnjeg sedišta, a onda ispalio po još nekoliko metaka u obojicu.
Ubica je tela prebacio na zadnje sedište i odvezao ih kući u Kragujevac gde je uzeo benzin i prekrio ih ćebetom. Na seoskom putu kod Jagodine polio je tela benzinom i ostavio zapaljeni auto za sobom.
Krstić je uhapšen na putu Čačak - Kraljevo u svom džipu marke ševrolet.            B. Đ.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.07.2013. 07:20
Pozajmiti danas nekom tolike pare je nerazumno, ako nisi spreman da se tih para odreknes .
Četvrtak 18.07.2013. 01:52
Како медијски приказују и само спомињу жандарм, мени ово личи на полако укидање жандармерије. Да ли је и ово још један бедни договор између јадне ли наше владе Србије и свињоликих американаца и јеуропејаца?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online