Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 15.03.2014.
18:01
Z. Gligorijević - Vesti A

Zakletva na gubilištu sina

Roditelji Srđana Tomića, našeg zemljaka iz Ekublana kod Lozane, nakon što je izrečena presuda od 40 godina robije žandarmu ubici Aleksandru Krstiću zapalili su sveće na mestu kod Jagodine gde je prošle godine spaljeno njegovo i telo Aleksandra Nedeljkovića. Na tom jezivom mestu oni su obećali da će da se žale na presudu, jer su ogorčeni blagim kaznama izrečenim saučesnicima zlikovca, žandarmovoj ženi Ivani Radivojević (28) i Goranu Dabiću (23).

Drugovi spaljeni kraj druma: Milisav Tomić na mestu tragedije
 

Da podsetimo, Dabić i Radivojevićeva bili su optuženi da su pomagali žandarmu da počini zločin. Međutim, sud je prekvalifikovao delo pa su kažnjeni samo zato što su mu pomagali da prikrije tragove zločina tako što su mu posle ubistva doneli benzin i pomogli da nesmetano odveze tela nadomak Ratkovića kod Jagodine i spali ih.

Tako je Dabić osuđen na sedam godina i 10 meseci robije i kao i žandarm zadržan u pritvoru do pravosnažnosti presude, dok je Ivana Radivojević kažnjena sa dve i po godine i puštena kući do poziva na izdržavanje zatvora.
 

Najavio zločin

Srđan je rođen u jagodinskom selu Lozovik i 1999. godine otišao je kod oca u Ekublan gde je radio poslednjih 14 godina života i stekao švajcarsko državljanstvo. Ubijen je u 27. godini. Srđan je ubijen samo zato što je Aleksandra Nedeljkovića odvezao kod dužnika žandarma Aleksandra Krstića. A žalbu Apelacionom sudu uložiće i Više javno tužilaštvo iz Kraljeva.
 

Sumnjiv i nalaz veštaka

Milovan Stojanović, advokat porodice Tomić, kaže da je nalaz dr Svetislava Miškovića, veštaka psihijatrijske struke iz zatvorske bolnice, veoma sumnjiv.
- On je pokušao da odbrani nalaz komisije veštaka u kome se navodi da je žandarm bio smanjeno uračunljiv usled istovremene upotrebe alkohola i sedativa. Međutim, veštak je priznao da ne postoji medicinska dokumentacija koja ukazuje da se Krstić lečio od depresije, niti da mu je neki lekar prepisao sedative - ocenio je advokat Stojanović.

Irina Radulović, viši javni tužilac, na poslednjem ročištu u završnim rečima predložila je da Krstić i Dabić budu osuđeni na najtežu kaznu, od 30 do 40 godina, a Ivana na najmanje 10 godina. Međutim, presudom to nije ostvareno.


- Izvedenim dokazima utvrđeno je da su svi optuženi krivi prema optužnici. Dokazano je da je žandarm Krstić pozajmljivao novac od Nedeljkovića i da je planirao da ga ubije, jer nije mogao da mu vrati dug. Pri tome je ubio i Tomića koji se samo našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme jer je povezao Nedeljkovića - ocenila je tužilac Irina Radulović.


Ona je zaključila da su Dabić i Radivojevićeva umišljajno pomogli žandarmu iako su znali da će Krstić da počini zločin, jer je nekoliko puta u njihovom prisustvu govorio da će da likvidira Nedeljkovića. Pored toga, žandarm je želeo da Nedeljkovića prikaže kao zelenaša. Međutim, to nije tačno zato što mu je Nedeljković pozajmio novac jer je bio dobar sa zajedničkim prijateljem Ljubišom Markovićem.
 

Čistač

Ona je zaključila i da je Dabić nekoliko puta čuo kada je Krstić govorio da će da likvidira Nedeljkovića, kao i da je Radivojevićeva znala da je žandarm mesečno trebalo da vraća po 710 evra i da to nije mogao. Takođe, da je do Ratkovića, gde su zapaljena tela, išla džipom ispred njih kao čistač u slučaju da naiđu na policiju. Kada su se odvezli u Ratković, Krstić je tela položena jedno na drugo u Srđanovom audiju polio benzinom, a potom insistirao da ih Dabić zapali. On je to i učinio. Potom su se svi odvezli Srđanovoj kući gde je Radivojevićeva zapalila odeću, jer je bila krvava.
Odbrana je takođe najavila da će da uloži žalbu na presudu.

POVEZANE VESTI

Subota 15.03.2014. 21:39
Svo troje je trebalo da ima tog zakona pravednog obesiti...svaka osoba koja ima umisljaj da ubije nekog ne zasluzuje da vise zivi...a narocito ovo troje monstruma... ovo je zlocin koji svakog normalnog ne moze ostaviti ravnodusnim a tek roditelje...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online