Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 01.06.2013.
01:20
Vesti A

Srpski klan drogom preplavio Evropu

Specijalne jedinice policije izvele su masovna hapšenja u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Holandiji, a u lisicama su se našli pripadnici narko-klana koji je velike količine kokaina švercovao iz Latinske Amerike u Evropu.

Foto: Ilustracija

U Srbiji su uhapšeni Hadži Zoran Jovanović i Aleksandra Desnica. Istovremeno, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala pretresla je pet stanova i drugih objekata. Takođe, u Republici Srpskoj obavljeni su pretresi na sedam lokacija.Organizator grupe je Hadži Zoran Jovanović koji je sa nekoliko osoba već bio hapšen u Belgiji 2007. prilikom pokušaja krijumčarenja 200 kilograma kokaina preko luke u Antverpenu. Jovanović je i tada bio označen kao organizator grupe.

U Upravi kriminalističke policije kažu da je Aleksandra Desnica bila devojka Hadži Zorana Jovanovića i živela s njim. Po njegovim nalozima, ona je prenosila poruke i instrukcije pripadnicima grupe i kupcima oko primopredaje kokaina u Holandiji.
U Doboju su specijalci MUP-a RS sa lisicama na rukama iz ugostiteljskog objekta Havana izveli vlasnika Gorana Jovanovića. Prethodno su blokirali i pretresli njegov stan i automobil. Policijsku akciju u Doboju pratio je velki broj ljudi na ulicama, te brojne novinarske ekipe.
 

U Crnoj Gori priveden je Mirsad Halilović, i pretreseni su stan i nekoliko objekata u njegovom vlasništvu. I u Hrvatskoj je bilo pretresa. U toku međunarodne akcije zaplenjeno je ukupno oko milion evra.

Organizovana kriminalna grupa bavila se krijumčarenjem kokaina iz zemalja Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. Pripadnici grupe aktivnost su pre svega usmeravali na teritoriju zemalja Zapadne Evrope, posebno Holandiju, Belgiju, Nemačku i Španiju.
Tokom praćenja i prisluškivanja utvrđeno je da je grupa razvila dobro uhodanu mrežu dobavljača, organizatora transporta, logističara i kupaca narkotika.
 

Plantaže u Belgiji


Istrage su uz koordinaciju Europola vršene u nekoliko evropskih zemalja. Uz pomoć srpske policije u Belgiji su otkrivene četiri plantaže marihuane i zaplenjeno je 1.500 stabljika, kao veća količina kokaina. Organizovana kriminalna grupa se tereti za preprodaju 15 kg kokaina u Holandiji 2011. godine, gde su uhapšene dve osobe.

POVEZANE VESTI

Subota 01.06.2013. 02:18
koja glupost prvo "srbski klan" je ovde treca liga u odnosu na siptarsku mafiju a inace opste je poznato da droga iz turske u evropu masovno se prevozi kamiona sa "TIR" oznakama , jer po medjunarodnim dogovorima teret kamiona sa TIR oznakama se NE pregledavaju , nego samo dokumentacija ... a za ovo znaju i vrapci
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online