Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.05.2013.
14:35
Beta A

Čumetova žena kažnjena sa 100.000 dinara: Advokata nazvala "pavijanom"

U nastavku suđenja Luki Bojoviću i trojici optuženih za više ubistava i pokušaja ubistva, sud je Ivanu Buha, koja je svedočila o okolnostima ubistva Branka Jeftovića Jorge, kaznio sa 100.000 dinara zbog nepoštovanja suda, pre nego što ju je udaljio iz sudnice. Ivana Buha, supruga svedoka saradnika Ljubiše Buhe, svedočila je pred sudom i polemisala sa advokatima, uz neprikladan rečnik.

Ivana Buha, supruga svedoka saradnika Ljubiše Buhe, svedočila je pred sudom i polemisala sa advokatima, uz neprikladan rečnik: Zato je i kažnjena
 

Svedočenje Ivane Buhe obležila je posebno žučna rasprava sa advokatom Borivojem Borovićem, koji brani Luku Bojovića, i u jednom trenutku Buha ga je nazvala "pavijanom".

Izoseći primedbe na svedočenje Ivane Buhe, Borović je rekao da ona omalovožava sud i da je izmenila svoj iskazi iz istrage, odnosno da je "peglala izjave sa bratom ubijenog, Petrom Jeftovićem" koji je u ponedeljak svedočio.

Ivana Buha je na to oštro reagovala i istakla da je advokat vređa, nakon čega joj je sud izrekao kaznu od 20.000 dinara. Posle prve izrečene kazne, dok je Borović iznosio prigovore na njeno svedočenje, Ivana Buha je rekla da ponovo počinje "marketing i EPP advokata", posle čega joj je sud povećao kaznu na 100.000 dinara. Borović je kazao da svedočenje Ivane Buhe dokazuje da iza nje stoji vlast i da je njen iskaz lažan, izmišljen i improvizovan, sa čim su se složila i druga dva branioca Luke Bojovića, advokati Radoslav Ognjanović i Branislav Tapušković.

Ivana Buha je tokom svedočenja rekla da je Luka Bojović pretio Jorgi zbog transfera fudbalera Nikole Lazetića. Kako je objasnila, Jeftović je imao dogovor za Željkom Ražnatovićem Arkanom da dobije četiri miliona maraka za transfer. Jeftović je pokušavao da dobije novac i tražio ga je i od Svetlane Cece Raznatović na čiji se telefon i jednom javio Luka Bojović koji je pretio Jorgi, rekla je Ivana Buha.

Za ubistvo Jeftovića, pokušaje ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić, osim Bojovića, optuženi su Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić. Bojoviću i Milisavljeviću se sudi u odsustvu i oni se nalaze u pritvoru u Španiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.05.2013. 08:14
Ima od čega da plati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online