Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 30.11.2012.
19:08
Beta A

DHSS: Utvrditi istinu o pogibiji gardista

Demohrišćanska stranka Srbije (DHSS) podnela je parlamentu inicijativu za formiranje anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi činjenice u vezi s pogibijom gardista na Topčideru pre osam godina i ispita političku pozadinu tog, kako je navela, ubistva.

DHSS podnela je parlamentu inicijativu za formiranje anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi činjenice u vezi s pogibijom gardista na Topčideru pre osam godina: Olgica Batić
 

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, poslanica DHSS-a Olgica Batić kazala je da se nada da će parlament prihvatiti taj predlog i da će anketni odbor odgovoriti na pitanja ko stoji iza političke pozadine ubistva gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, kao i ko je odgovoran za opstruiranje istrage.

Ona je navela da do danas istraga o pogibiji gardista nije završena, a da brojne okolnosti ukazuju da je rad držvanih organa bio potpuno nezakonit.

"Javnost mora da zna zašto je država osam godina skrivala istinu", kazala je Olgica Batić i dodala da veruje da će parlament imati sluha za ono za šta sluha nije imalo pravosuđe. Ona je navela da anketni odbor treba da odgovori zašto se nalazi takozvane nezavisne komisije koja je ispitivala taj slučaj nikada nisu združeni sa spisima iz zvanične istrage i zašto nije radio video nadzor u vojnom objektu Karaš na Topčideru.

Prema njenim rečima, anketni odbor treba da odgovori i ko je odgovoran zbog potpuno nezakonitog obavljanja uviđaja, kao i zašto je zahtev protiv nekadašenjeg sudije Vuka Tufegdžića sedam godina u fioci. Kako je rekla, anketni odbor treba da odgovori na pitanje ko je sve mogao da uđe u vojni objekat, ko se sve u njemu krio, kao i ko je činio obezbeđenje Ratka Mladića u vreme ubistva gardista i gde se ono nalazilo u vreme ubistva.

"Smrt gardista ne sme da ostane nepoznanica", rekla je Olgica Batić.

Predlog o formiranju anketnog odbora podržao je i Srpski pokret obnove, a poslanik te stranke Žika Gojković rekao je na istoj konferenciji za novinare da formiranje anketnog odbora vidi kao iznuđen potez jer institucije koje treba da urade taj posao, to nisu učinile.

POVEZANE VESTI

Petak 30.11.2012. 23:33
Ovo je sramota nad sramotama! Poštenu i nevinu decu poubijali da bi sakrili svoje nepoštenje. Dao im dragi Bog zasluženu kaznu!
Subota 01.12.2012. 00:57
http://www.istokpravoslavni.org/files/25303871-Strane-Obavestajne-Sluzbe-vs-Srbija.pdf У овоме документу имате делимичан опис које убио гардисте у Топчидерској касарни. Замолио бих остале људе да поделе ово на ФБ - у, Твитеру... ако Вам не представља неко оптерећење.
Subota 01.12.2012. 01:13
Страница на том документу је 192, где се говори о погибију гардиста.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online