Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.11.2012.
04:52
Večernje novosti A

Bojović imao plantaže marihuane

Trgovina marihuanom na veliko bila je glavni izvor finansiranja klana Luke Bojovića u Španiji. U akciji u kojoj je pre mesec dana konačno razbijena njegova grupa, španska policija otkrila je tri velike plantaže i tri manja zasada “trave“.

Otkrivene su tri velike plantaže marihuane na ostrvu Gran Kanarija, kao i dve nešto manje: Hapšenje Luke Bojovića u Španiji
 

U akciji koja je trajala mesecima, najpre su u februaru uhapšeni Luka Bojović, Vladimir Milisavljević, Siniša Petrić i Vladimir Mijanović. Španski inspektori istragu su tada usmerili na tokove novca kako bi utvrdili na koji način je finansirano delovanje klana. Usledilo je hapšenje 25 navodnih članova i saradnika ove kriminalne grupe 12. oktobra.


Najveći deo ove grupe, njih 17, privedeno je u Las Palmasu, dok je osmoro, među kojima Lukina žena Barbara i brat Nikola, koji su uhapšeni su u Alikanteu. Barbara i Nikola Bojović su nekoliko dana kasnije pušteni na slobodu. Španska policija tek je pre dva dana objavila je detalje ove akcije.


Policija je tada otkrila da su novi “zemunci“ u Španiji uglavnom zarađivali od trgovine marihuanom. Otkrivene su tri velike plantaže marihuane na ostrvu Gran Kanarija, kao i dve nešto manje. U jednoj višespratnici pronađena je prava savremena “fabrika“ za uzgajanje kanabisa sa sistemom za navodnjavanje i različitim spravama koje su obezbeđivale nekoliko “žetvi“ godišnje.
 

Španci u Beogradu

Španski istražitelji ove nedelje trebalo bi da dođu u Srbiju da bi razgovarali sa Sretkom Kalinićem koji je trenutno u Centralnom zatvoru. Pretpostavlja se da će Kaliniću postaviti pitanja u vezi sa istragom koja se u toj zemlji vodi protiv Luke Bojovića. Jedna od stvari koje bi mogle da interesuju španske policajce jeste slučaj Milana Jurišića koji je navodno brutalno ubijen u Madridu.

Zaplenjeno je ukupno 840.000 evra u kešu koji su se čuvali u dva sefa i u stanovima u Benidormu i Viljahojosi. Istraga je pokazala da je deo koji je novca zarađen trgovinom drogom klan proteklih meseci koristio da bi finansirao odbranu Bojovića, Milisavljevića i Petrića protiv kojih se vodi postupak na Iberijskom poluostrvu. Oni su pred španskim sudom optuženi za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, falsifikovanje i neovlašćeno držanje oružja. Srbija je zatražila izručenje Bojovića, Milisavljevića i Petrića, a odluka o tome zavisiće od procesa koji se vodi u Španiji.


Bojović je u Srbiji optužen da je organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge i učestvovao u njemu, kao i da je pokušao da ubije Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Milisavljević je optužen da je učestvovao u napadu na Draškovića, a pravosnažno je osuđen u postupcima za ubistvo premijera Đinđića i zločine “zemunskog klana“. Za Petrićem je poternica raspisana pošto je pobegao sa izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online