Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 16.08.2012.
08:48
Kurir A

Spremaju se hapšenja u 27 firmi u Srbiji!

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade zadužen za borbu protiv korupcije i kriminala, poseduje spisak od 27 firmi za koje se sumnja da su radile nezakonito i češlja njihovo poslovanje, saznaje Kurir iz vrha vlasti.

Prvi potpredsednik Vlade zadužen za borbu protiv korupcije i kriminalaima spisak firmi za koje se sumnja da su radile nezakonito i češlja njihovo poslovanje
 

- Spisak spornih firmi već je prosleđen na prošlom sastanku Biroa za nacionalnu bezbednost. Tada je, na Vučićev predlog, odlučeno da se formiraju specijalni timovi, koji će ispitati sve u vezi sa poslovanjem u preduzećima i onima koji mogu biti povezani s tim. Timovi su već počeli istražuju, a sastavljeni su od ljudi koji uživaju najveće poverenje. Uskoro može da se očekuje da će mnoge, koji su dosad mislili da

su nedodirljivi, stići ruka zakona i pravde - otkriva izvor Kurira plan koji se drži u najvećoj tajnosti kako ne bi curile informacije i kako neko ne bi pokušao bekstvo.

Sagovornik dodaje da povlašćenih neće biti, bez obzira na pritiske koje očekuju.Zvaničnu informaciju o spisku juče nismo uspeli da dobijemo u Vučićevom kabinetu. Ali, kako smo saznali, prvi potpredsednik bi objavljivanjem prekršio zakon, jer je sve pod oznakom državne tajne.

Osim Agrobanke, koja je već na tapetu, među preduzećima u koja bi mogla da "padne policija, kako se može čuti iz nezvaničnih izvora, nalaze se i "Galenika", RTB "Bor", još neke banke, ali i najveća srpska javna preduzeća, kao i sporne privatizacije koje se pominju u rezoluciji Evropskog parlamenta.

Koje su firme na tapetu?

 

- Agrobanka (već počeli)
- RTB BOR
- Galenika
- Luka Beograd
- Azotara Pančevo
- Sartid
- Mobtel
- C market
- ATP Vojvodina
- Novosti
- Veterinarski zavod Beograd
- Šinovoz
- Zastava elektro
- Trudbenik gradnja
- Nacionalna štedionica

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.08.2012. 08:54
Надајмо се да ће много "глава"пасти.
Četvrtak 16.08.2012. 09:00
Vule kralju samo hapsi... Dosta je bilo lopovluka
Četvrtak 16.08.2012. 09:08
Realno pozitivna stvar, al dzaba kad treba 10 godina da se sve vrati kako treba (spuste cene,spanji porez,povecaju plate,poboljsa standard i infrastruktura)...a do tada? ja cu imati 40 godina i pocecu da sedim i pretvaram se u starca... Te ljude ne treab hapsiti,vec ubiti,jer su upropastili milione zivota,a to je tesko krivicno delo - bogatiti se time sto mucis drugog
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online