Četvrtak 16.08.2012.
08:48
Kurir

Spremaju se hapšenja u 27 firmi u Srbiji!

Prvi potpredsednik Vlade zadužen za borbu protiv korupcije i kriminalaima spisak firmi za koje se sumnja da su radile nezakonito i češlja njihovo poslovanje
 

- Spisak spornih firmi već je prosleđen na prošlom sastanku Biroa za nacionalnu bezbednost. Tada je, na Vučićev predlog, odlučeno da se formiraju specijalni timovi, koji će ispitati sve u vezi sa poslovanjem u preduzećima i onima koji mogu biti povezani s tim. Timovi su već počeli istražuju, a sastavljeni su od ljudi koji uživaju najveće poverenje. Uskoro može da se očekuje da će mnoge, koji su dosad mislili da

su nedodirljivi, stići ruka zakona i pravde - otkriva izvor Kurira plan koji se drži u najvećoj tajnosti kako ne bi curile informacije i kako neko ne bi pokušao bekstvo.

Sagovornik dodaje da povlašćenih neće biti, bez obzira na pritiske koje očekuju.Zvaničnu informaciju o spisku juče nismo uspeli da dobijemo u Vučićevom kabinetu. Ali, kako smo saznali, prvi potpredsednik bi objavljivanjem prekršio zakon, jer je sve pod oznakom državne tajne.

Osim Agrobanke, koja je već na tapetu, među preduzećima u koja bi mogla da "padne policija, kako se može čuti iz nezvaničnih izvora, nalaze se i "Galenika", RTB "Bor", još neke banke, ali i najveća srpska javna preduzeća, kao i sporne privatizacije koje se pominju u rezoluciji Evropskog parlamenta.

Koje su firme na tapetu?

 

- Agrobanka (već počeli)
- RTB BOR
- Galenika
- Luka Beograd
- Azotara Pančevo
- Sartid
- Mobtel
- C market
- ATP Vojvodina
- Novosti
- Veterinarski zavod Beograd
- Šinovoz
- Zastava elektro
- Trudbenik gradnja
- Nacionalna štedionica

2024 © - Vesti online