Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 28.04.2012.
07:25
Blic A

Karić plaćao, sudija ćutala

Visoki savet sudstva ponovo je nedavno odbio žalbu Ljiljane Stojković, koja je bila osumnjičena da uzimala mito od Bogoljuba Karića da bi u trgovinskim sporovima donosila presude u njegovu korist, na to što nije među reizabranim sudijama.

Sudija sudila, on davao mito: Bogoljub Karić

Krivična istraga protiv Stojkovićeve je bila obustavljena, međutim ostale su izjave trenera košarkaškog kluba “Lavovi 063". U tim izjavama treneri izjavljuju da je njen sin Marko Stojković primljen u ekipu na lično insistiranje Bogoljuba Karića i da je jedini od igrača koji je primao stalnu platu.

Homen: Nije žrtva progona


Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je da odbegli biznismen Bogoljub Karić nije žrtva političkog progona, nego čovek koji je sa još 15 osoba optužen da je oštetio državu za više od 60 miliona evra. On je upozorio da su apsolutno nisu tačne ni tvrdnja Karića, njegovih advokata i stranačkih zastupnika da je Evropski parlament tražio obustavu postupka protiv njega.

Jovica Arsić koji je bio trener prvog tima svedočio je u istrazi “po nalogu Nebojše Karića Marko je morao da igra i kako su mi rekli to je bilo direktno naređenje Bogoljuba Karića”.


"Marko Stojković je počeo da dolazi na trenige i ja sam odmah video da on nije ni približno za prvi tim i da ne može da služi čak ni za sparing, tako da sam počeo da ga izostavljam iz postave, čak ga uopšte nisam zvao na trenige. Međutim odmah je usledila urgencija", svedočio je Arsić.


On navodi da je posle urgencije odlučio da pozove igračevu majku, sada bivšu sudiju, da pokuša da joj objasni da njen sin ima “ograničene mogućnosti” za košarku.


- Ona je pretila da će sve srediti preko Bogoljuba Karića, jer joj je on rekao ”Sve može da bude”. Koliko znam njena veza sa Karićem je bila Vera Čabarkapa (advokat Karića) - opisivao je Arsić.


On je svedočio da je Karić obezbedio poseban fond za plaćanje sudijinog sina i da je njemu plata bila 1.000 evra mesečno i da je jedino njemu redovno isplaćivana.

Dragan Pantić je takođe svedočio da je dobio otkaz na mestu trenera, kada nije prihvatio da Marko Stojaković bude starter u prvom timu “Lavovi 063”. On je naveo da je upoznao igračevu majku u Karićevoj kancelariji.


Pomoćni trener kluba Goran Marinković je takođe svedočio da je postojala direktiva da Stojković mora da igra “jer je to Bogoljubova veza, pri čemu se mislilo na Bogoljuba Karića, kao vlasnika kluba”.


Inače, bivša sudija Ljiljana Stojković je tvrdila da navodno nije znala ko su sponzori košarkaškog kluba “Lavovi 063” u kojem se zaposlio njen sin, dok je ona sudila u trgovinskim sporovima Bogoljuba Karića.

Krivični postupak protiv sudije Ljiljane Stojković je obustavljen 17. februara 2009, posle četiri godine istrage, nakon što je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja.

Do tada nisu bili saslušani svi planirani svedoci protiv nje. Prema kriterijumima neko ne može da bude sudija, samo ako je dovedena u sumnju njegova dostojnost i objektivnost.

POVEZANE VESTI

Subota 28.04.2012. 07:54
Да то је наш данашњи "морал"! Карић, као и многи наши бизнисмени, воде бизнис мита и корупције и стално покушавају да буду уз власт и систем, јер једино тако могу да раде шта хоће и како хоће. При том иду и даље, па покушавају да тргују и с самим Богом! Велики су њихови поклони Цркви увек били, то није тајна, пуно су поклањали и помагали, али ако то није праћено хришћанским, високоморалним животом, узалуд је. Са Богом се не тргује, Богу не требају његове паре, Богу треба његово срце (љубав). Не може се радити с митом и корупцијом и бити веран Богу и моралан! Штета за самог Карића, али још има времена за покајање. Бог је ипак стрпљив и чека!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online