Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 12.04.2012.
07:15
Danas A

Tužilac: Rasvetlićemo Ćuruvijino ubistvo

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izrazio je uverenje da će ubistvo novinara Slavka Ćuruvije biti rasvetljeno jer je to obaveza države prema žrtvi, njegovoj porodici i javnosti.

Miljko Radisavljević: Raskrinkaćemo kriminalizaciju države
 

"Kao predstavnici jedne institucije u demokratskoj Srbiji, imamo obavezu da damo odgovore na taj užasan zločin. Nemam dilemu da će ta obaveza prema žrtvi, porodici i javnosti biti ispunjena", rekao je Radisavljević za "Danas".

Pri kraju istraga o Veselinoviću

 

Tužilac je kazao i da je istraga protiv Zvonka Veselinovića, koga je Kfor označio kao organizatora paljenja barikada na prelazima Brnjak i Jarinje, u toku i da očekuje da će biti završena do kraja aprila.

 

Tužilaštvo je u januaru podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Veselinovića i još dvojice osumnjičenih da su prisvojili 32 teretna vozila u vlasnistvu kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing", vrednosti veće od 300 miliona dinara.

 

Radisavljević je naveo da je država stajala iza ubistva Slavka Ćuruvije i da je to za njega "predmet prvog stepena".

"Kriminalizacija države je nešto što moramo da raskrinkamo i da pošaljemo poruku da je država tu da štiti, a ne da ubija svoje građane", rekao je on.

"Slomili smo kičmu mafiji"

Radisavljević je rekao da je hapšenjem Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića u Španiji "slomljena kičma mafiji".

"Sada je na državi da zaustavi prodor novih kriminalnih klanova koji bi želeli da zauzmu mesto svojih poznatijih prethodnika. Zato ćemo nove kriminalne organizacije razbijati odmah, u njihovom začetku", rekao je Radisavljević.

Upitan u kojoj je fazi slučaj u vezi s odgovornošću za pogibiju 16 radnika RTS tokom NATO bombardovanja zgrade RTS-a 1999. godine, Radisavljević je rekao da su Ministarstvo odbrane i VBA tužilaštvu dostavili sve dokaze i da je svima cilj da se dođe do istine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.04.2012. 08:27
Pa za tu platu koju primate trbali ste to uciniti jos davno.Samo neznamo koji ce to inspektor ili politicar doci na optuzenicku klupu,Znamo da svi ovi gore imaju veze sa DB-om ili preko tata ili su sami bili angazovani.
Četvrtak 12.04.2012. 11:06
Veća je verovatnoća da će slučajno da nabasaju na leš Jimmy Hoffe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online