Četvrtak 12.04.2012.
07:15
Danas

Tužilac: Rasvetlićemo Ćuruvijino ubistvo

Miljko Radisavljević: Raskrinkaćemo kriminalizaciju države
 

"Kao predstavnici jedne institucije u demokratskoj Srbiji, imamo obavezu da damo odgovore na taj užasan zločin. Nemam dilemu da će ta obaveza prema žrtvi, porodici i javnosti biti ispunjena", rekao je Radisavljević za "Danas".

Pri kraju istraga o Veselinoviću

 

Tužilac je kazao i da je istraga protiv Zvonka Veselinovića, koga je Kfor označio kao organizatora paljenja barikada na prelazima Brnjak i Jarinje, u toku i da očekuje da će biti završena do kraja aprila.

 

Tužilaštvo je u januaru podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Veselinovića i još dvojice osumnjičenih da su prisvojili 32 teretna vozila u vlasnistvu kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing", vrednosti veće od 300 miliona dinara.

 

Radisavljević je naveo da je država stajala iza ubistva Slavka Ćuruvije i da je to za njega "predmet prvog stepena".

"Kriminalizacija države je nešto što moramo da raskrinkamo i da pošaljemo poruku da je država tu da štiti, a ne da ubija svoje građane", rekao je on.

"Slomili smo kičmu mafiji"

Radisavljević je rekao da je hapšenjem Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića u Španiji "slomljena kičma mafiji".

"Sada je na državi da zaustavi prodor novih kriminalnih klanova koji bi želeli da zauzmu mesto svojih poznatijih prethodnika. Zato ćemo nove kriminalne organizacije razbijati odmah, u njihovom začetku", rekao je Radisavljević.

Upitan u kojoj je fazi slučaj u vezi s odgovornošću za pogibiju 16 radnika RTS tokom NATO bombardovanja zgrade RTS-a 1999. godine, Radisavljević je rekao da su Ministarstvo odbrane i VBA tužilaštvu dostavili sve dokaze i da je svima cilj da se dođe do istine.

2024 © - Vesti online