Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 29.03.2012.
09:51
Večernje novosti A

Bojovićeve šifre kriju ubice

U stanu Luke Bojovića u Valensiji nađeno je nekoliko desetina pisama, uglavnom u šiframa čije je tumačenje u toku - pišu beogradske "Novosti". Veštačenje treba da odgovori na pitanje ko je autor i kome su, zapravo, upućene ove svojevrsne poruke, pa i ona u vezi sa ubistvom Milana Jurišića. Ipak, prvi nalazi ukazuju da su ona "puna kontradiktornosti" i da sadrže "niz nelogičnosti".

Hapšenje Luke Bojovića: Šta sadrže pisma pronađena u stanu u Valensiji?
 

Posredstvom međunarodne pravne pomoći, MUP Srbije zatražio je od španskih kolega famozna pisma, među kojima je i ono o detaljima monstruoznog ubistva Milana Jurišića. Da li će i kada stići do nas, zavisi od španskog pravosuđa.


Tamošnji mediji bruje o tome da su delovi Jurišićevog tela u reci Manzanares nađeni na osnovu detalja iz pisma. To je, međutim, samo delimično tačno. Odbegli pripadnik "zemunskog klana" Sretko Kalinić je još pre godinu i po dana, na "guglovim mapama" označio mesto, most Kraljice Viktorije u Madridu, sa kog je pobacao delove tela.


Sukob zbog "devojke", ne zbog devojke

Sumnja se da je kada reč o razlogu za ubistvo Jurišića, pominjanje "devojke" oko kojeg se posvađao sa Bojovićem, zapravo samo šifra, koju treba rastumačiti. I ostale poruke, za koje se sumnja da se tiču drugih događaja, kriminalnih radnji, zločina i šverca narkotika i trgovine oružjem, prepuna su takvih "simbola".
 

Analiza DNK

Najkasnije sledeće nedelje trebalo bi da se završi DNK analiza kostiju izvađenih iz reke koja protiče kroz Madrid, a za koje se sumnja da pripadaju Milanu Jurišiću. Gotovo je izvesno da je reč o njemu, pošto je o tome govorio i Sretko Kalinić, jedan od aktera ubistva.

Pored pisama, španska policija je tokom pretresa stanova Bojovića, Vladimira Milisavljevića - Vlade Budale i Siniše Petrića otkrila ogromnu količinu novca i oružja. Reč je o gotovo pola miliona evra u gotovom, ali i niz bankarskih računa, koji su bili sakriveni u Bojovićevim "štekovima".


Pronađene su i duge cevi i pištolji, uredno složeni u kutijama, i prema tvrdnjama španske policije, očigledno spremni za prodaju. Specijalne jedinice policije, koje su bile uključene i u hapšenje, ocenile su da je to jedna od najvećih zaplena naoružanja koja je obavljena u ovoj zemlji u poslednjih nekoliko godina.


Izvesni Dragan krio Bojovića

Bojović je živeo u rezidencijalnom delu Valensije, u kvartu Politarija de Valensija. Podatak da se Bojović sa tri saradnika krije u predgrađu Valensije u striptiz baru, koji drži izvesni Dragan sa ovih prostora, španskim vlastima dostavio je Biro za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije jula 2010.


Prema operativnim podacima, Dragan je pružao utočište Bojoviću na više mesta u Španiji. Od kada je Biro dostavio podatke počinje akcija koja je rezultirala hapšenjem Bojovića, njegovog kuma Vlade Mijanovića, Petrića i Vlade Budale.


Španska policija je već podnela nekoliko prijava protiv njih trojice, koje im stavljaju na teret da su počinili nekoliko pljački i razbojništava na teritoriji Španije. U akciju lociranja i hapšenja osim španske i srpske policije bila je sve vreme uključena i policija Holandije, koja ih traži kako zbog krađa tako i zbog ubistava.


Prema saznanjima španske policije, "zemunci" su se na Apeninskom poluostrvu, zajedno sa Crnogorcima, specijalizovali za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, preko Južne Afrike u Španiju, a potom širom Evrope.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.03.2012. 10:56
Možda neki novi kulinarski recept!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online