Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.12.2014.
12:30
B. Đokić - Vesti A

Ukrajinska mafija izrešetala Srbe

Trojica državljana Srbije, čiji identitet nije saopšten, ranjena su prekjuče u pucnjavi koja se dogodila u blizini Palate pravde u španskoj Valensiji! Njih je, prema pisanju medija, najverovatnije ranio pripadnik ukrajinske mafije, za kojim policija intenzivno traga.

Traže dokaze: Španski policajci na mestu ranjavanja trojice Srba
 

Srbi stari 36, 38 i 46 godina izrešetani su usred dana, u centru Valensije kod zgrade Palate pravde, koja je u to vreme bila puna policajaca i novinara. Zasad nisu poznati motivi napada na trojicu srpskih državljana, ali španski mediji pominju da se veruje kako su u pitanju neraščišćeni poslovi s drogom.

Hapšenje klana

U Valensiji je u februaru 2012. uhapšen Luka Bojović, vođa jedne od najjačih srpskih kriminalnih organizacija. Tada su s njim privedeni i Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala, koji se nalazio u bekstvu od atentata na premijera Zorana Đinđića, zatim Siniša Petrić zvani Zenica, ranije osuđivan kao član grupe Marinka Magde, koja je pobila i opljačkala desetak osoba na severu Vojvodine i u Mađarskoj, kao i Bojovićev kum Vladimir Mijanović, koji im je bio logistička podrška. Oni su navodno iz ovog grada organizovali transporte droge iz Južne Amerike za države Evrope.

- Srbi su prolazili ulicom kada je s druge strane na njih ispaljeno nekoliko metaka. Jedan od Srba teže je povređen u stomak, drugi u koleno, a treći u ruku. Uprkos povredama, uspeli su da zaustave taksi i prevezu se do Urgentnog centra u Valensiji - preneli su španski mediji reči jednog od očevidaca.


Osoba koja je pucala bila je u društvu dvojice saučesnika. Ubrzo nakon što su odjeknuli pucnji, do naoružane grupe je stigao audi u koji su napadači ušli. Prethodno, jedan od napadača je zapucao u pravcu slučajnih prolaznika koji su počeli da se okupljaju. Policija je na mestu pucnjave našla pet čaura, a najavljeno je da će ranjeni Srbi, čim se oporave od povreda, biti uhapšeni kako bi bili saslušani u okviru istrage o pucnjavi.


Španski mediji podsećaju i da je upravo u Valensiji klan Luke Bojovića imao jako uporište i navode da se proverava da li su trojica ranjenih Srba članovi njegovog klana. Pretpostavlja se da su u pitanju Srbi koji su se iz Španije bavili trgovinom droge, ali policija ne isključuje ni druge motive, kao što su svađa ili novčani dug.


- Policija, takođe, ispituje da li ova pucnjava ima veze s nedavnom zaplenom gotovo tone kokaina na jednoj jedrilici u blizini Kanarskih ostrva. Tada je uhapšena posada koju su činili upravo Srbin i dvojica Ukrajinaca. Tada je španska policija i saopštila kako je hapšenje Srbina i Ukrajinaca ponovo potvrdilo da kriminalne grupe iz ove dve države organizuju transporte kokaina iz Južne Amerike za EU - pišu španski mediji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online