Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 24.03.2012.
19:52
Srna A

Veljović: Hapsićemo i po Srbiji

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da će posle završetka istrage koju u vezi sa falsifikovanim hrvatskim pasošima vodi policija Hrvatske, doći i do hapšenja nekih lica iz Srbije.

Direktor policije: Milorad Veljović
 

Komentarišući hapšenje osam osoba u Hrvatskoj zbog sumnje da su povezani sa falsifikovanjem i trgovinom hrvatskim pasošima, Veljović je rekao da je reč o licima koja su radila u institucijama Hrvatske, ali i van Hrvatske, koja su izdavala dokumenta, pre svega putne isprave.

"Posle završetka istrage koju provodi hrvatska policija, doći će i do lišavanja slobode nekih lica iz Srbije", rekao je Veljović, navodeći da je činjenica da su takve putne isprave koristili srpski kriminalci Luka Bojović, Sretko Kalinić, Miloš Simović i pripadnici Šarićevog klana.

Naručioci su, dodao je on, uglavnom kriminalci iz srpskog podzemlja, ali zbog istrage nije mogao davati detaljnije informacije.

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji "Mreža" koja je dugo bila pripremana, a za njen početak, kako navode hrvatski mediji, čekao se ulazak ključnog čoveka, državljanina BiH, u Hrvatsku. Taj čovek je, navode mediji, bio glavni posrednik u prodaji pasošima pripadnicima "zemunskog klana", ali i kriminalcima iz BiH i Crne Gore.

Povod za akciju "Mreža" bila su nedavna hapšenja pripadnika zemunskog klana u Španiji - Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića, kod kojih su nađeni hrvatski pasoši.

Hrvatski mediji prenose da su uhapšene osobe koje su učestvovale u izdavanju hrvatskih pasoša pripadnicima srpskog i crnogorskog kriminalnog podzemlja.

Među privedenima su, kako pišu hrvatski mediji, policijski službenici, zaposleni u administraciji MUP-a, kao i članovi diplomatskih misija i konzularnih predstavništva iz Sarajeva i Tuzle.

Sumnja se da su oni u poslednjih nekoliko godina izdali pasoše za stotinu osoba, koje su, između ostalih, završile i kod pripadnika tzv. zemunskog klana, a cena dokumenata navodno se kretala od 10.000 do 50.000 evra.

Hrvatski dokumenti poslednjih godina su u nekoliko navrata otkriveni kod osoba osumnjičenih za međunarodni kriminal, a Prvi tragovi otkriveni su nakon što su kod Sretka Kalinića pre dve godine nađena dva originalna hrvatska pasoša, jedan na ime Drago Sesar, a drugi na ime Milivoj Mandić.

Hapšenjem "zemunaca" otkriveno je da svi imaju pasoše koji su izdati u Brčkom.

POVEZANE VESTI

Subota 24.03.2012. 19:57
Само ви хапсите...а после избора, опет по старом...
Subota 24.03.2012. 20:40
Evo ja ti u ime gradjana dajem savet koga da uhapsis prvo u Srbiji: Tadica , Dacica, Djilasa i ostale. Ali ti to ne smes jer si njihov placenik. I samim tim si niko i nista.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online