Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 16.03.2012.
10:03
A

Slobin zet tuži Vuka za 1,1 milion evra

Nikola Mišljenović (60), bivši diplomata i muž Marije Milošević (46), ćerke predsednika SRJ Slobodana Miloševića, traži od lidera SPO Vuka Draškovića najmanje 120 miliona dinara (1,1 milion evra) na ime odštete jer nije vraćen na posao u Ministarstvo spoljnih poslova, prenose beogradski mediji.

Lider SPO: Vuk Drašković
 

Njih dvojica će se naći oči u oči na suđenju koje bi trebalo da se održi krajem maja u beogradskom Višem sudu, saznaje "Alo".

Kriv sam za razvod

Nikola Mišljenović je kako tvrdi u diplomatiji radio 30 godina i bio je angažovan na Filipinima, u Japanu i Velikoj Britaniji. U Japanu je jedno vreme živeo sa Marijom Milošević, od koje se, kako kaže, razveo donekle i zbog para.
"Tokio je najskuplji grad i sa mojom platom mlađeg diplomate nismo mogli da doguramo do 15. u mesecu. To je možda i bio razlog mog razvoda”, kaže Mišljenović i dodaje da nije u kontaktu s porodicom Milošević.
"Ja sam kriv za razvod koji se dogodio pre 24 godine. Naravno da nismo u kontaktu, a čuo sam da se Marija još udavala. U kontaktu sam samo sa Slobodanom. On je mrtav i ja ću uskoro, jer nemam od čega da živim", rekao je Mišljenović.

Drašković je tužen jer je bio ministar spoljnih poslova 2006, kada je Mišljenović dobio odluku suda po kojoj je trebalo da bude vraćen na posao u Ministarstvo spoljnih poslova, gde je 2003. godine dobio otkaz kao tehnološki višak.


"Rešenje o prestanku radnog odnosa dobio sam 2003. kao tehnološki višak, ali je pravi razlog bio to što sam tadašnjeg ministra Gorana Svilanovića prozivao za špijunažu i seksualne afere. Pokrenuo sam sudski postupak koji je trajao do juna 2006, kada sam dobio pravosnažnu izvršnu odluku da me u roku od osam dana vrate na posao“, kaže za "Alo!" Mišljenović, koji je bio u braku sa Marijom Milošević, ćerkom Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika SRJ. On kaže da se potom obratio Draškoviću, koji je tada bio ministar, ali da lider SPO nije želeo s njim da razgovara. Kako su mediji tada pisali, njemu je navodno bilo ponuđeno mesto šefa biblioteke, koje je odbio.

"Ja to rešenje nikada nisam video niti potpisao. Ne znam šta su hteli da mi ponude", tvrdi za "Alo!" Miloševićev nekadašnji zet. On kaže da je pokrenuo sudski postupak i najavljuje da će u maju, na prvom ročištu, tražiti još veću sumu. Objašnjava da je do astronomskih 120 miliona dinara odštete došao na osnovu štete koja mu je načinjena time što do danas nije vraćen na posao.


"Pola je materijalna šteta, a ostalo duševni bol", objašnjava Mišljenović. Od Draškovića nismo uspeli da dobijemo komentar na tvrdnje Mišljenovića. Redakcija "Alo!" poslala je pitanja, na koja lider SPO nije odgovorio.

POVEZANE VESTI

Petak 16.03.2012. 11:23
Pa koliko ti diplomatski sluzbenici ZARADJUJU?Ona Svilanoviceva garnitura,izgledala je kao da ih je pokupio u nekom folkloru.Vukova garnitura bili su pretezno crnogorci,zaslugom Danice.Ovi Jeremicovi svi su od reda unuci komunistickih velikana,i ponasaju se kao aristokrate ili Bogom dati za te poslove,ogovarajuci Ambasadore i voditi spletke medju samim sobom.A tek ovi ekonomski savetnici samo plate primaju a nista za Otadzbinu nista ne rade!a ovog doticnog gospodina treba naterati da vrati i ono sto je primio.
Petak 16.03.2012. 11:55
U zemlji u kojoj jedan radnik mora da radi 250 /slovima dvestapedeset godina/ da bi zaradio milion evra, funcioneri traze tolike odstete za nerad.Kako ih nije sramota, i ko da zaradi tolike pare da ih isplati, jer novac se stvara samo u proizvodnji, a ne sjedeci u foteljama.
Petak 16.03.2012. 10:43
Иако буде пресуда у корист тужитеља то ће платити држава илити порески обвезници. Курјак неће радпродати све оно што је покрао да би намирио одштету.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online