Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 12.10.2011.
12:02
Z. Gligorijević - Vesti A

Dokazaću da nisam mafijaš!

Slobodan Miljković (37) iz Laništa nadomak Jagodine, koga je austrijska policija osumnjičila kao vođu kriminalne grupe koja je pljačkala kuće naših zemaljaka na privremenom radu u Beču, javio se jagodinskoj policiji koja ga je pustila, jer ne postoji nijedan zvaničan akt iz Austrije da je počinio krivično delo.

Zaposlen 17 godina u Gerontološkom centru u Jagodini, a navodno radio 20 godina u Beču: Slobodan Miljković
 

Za Miljkovića su u Austriji tvrdili da je u bekstvu i da je predvodio bandu taksista koji su na putu do aerodroma ispitivali mušterije koliko će da budu odsutni. Navodili su i da je Miljković tipovao kuće tih putnika i pljačkao ih sa kolegama taksistima. Reporter "Vesti" ispratio je juče Miljkovića u policiju, kada je sa svojim advokatom mirne duše pošao da raščisti stvar.


Posle samo dvadesetak minuta Miljković se vratio, čio i slobodan, jer niti je za njim raspisana poternica, niti postoji bilo kakav zvaničan akt austrijske policije u kome se on tereti da je počinio bilo kakvo krivično delo. U njegovom dosijeu u Jagodini, kao što smo pisali, nema ni prekršajne prijave za nepropisno parkiranje.
 

Sve za istinu

 

Dragan Alempijević, Miljkovićev advokat, potvrdio je za naš list da za njegovim klijentom nije raspisana poternica i da ne postoji službeni akt austrijske policije u kome se navodi da je počinilac bilo kog krivičnog dela.


- Miljković je spreman na saradnju sa svim službama Austrije. Pošto mu je naneta nenadoknadiva šteta, čim bude dokazao da je nevin, tužićemo one koji su ga oklevetali bez dokaza, kaže Alempijević.

Reporter "Vesti" Miljkovića je zatekao u jagodinskom kafiću preko puta suda. U razgovor s advokatima umešao se Miljković, jer je sedeo za susednim stolom i čuo da je izgovoreno njegovo ime.


- To sam ja. O meni želite da pišete, ostavio je snažan, zaprepašćujući utisak iznenadnom pojavom.


- Idem u policiju da dokažem da sam nevin. I tužiću sve čim se ovo završi, jer mi je naneta ogromna šteta. Ja sam porodičan čovek, supruga i ja imamo dvoje dece. Bili smo u šoku kada smo u novinama videli moje ime i fotografiju - bilo je sve što je Miljković rekao pre nego što je otišao u policiju.


Kada se vratio izneo je detalje. Rekao nam je da je u Beču bio tri dana u aprilu i nedelju dana krajem maja. Zbog toga mu nije jasno kako su njega mogli da povežu sa događajima od 1. juna, kada je uhapšena grupa, koja je osumnjičena za pljačku kuća po Beču.


- Trojica momaka koji su uhapšeni su takođe Jagodinci i njih je bečka policija pustila iz pritvora. Ja jesam sa njima bio u Beču, jer smo hteli da nađemo posao na građevini, ali nam to nije pošlo za rukom. Vratio sam se u Srbiju, a oni su ostali. Nikada nisam radio kao taksista u firmi Jovice Palalića, jer sam već 17 godina zaposlen u gerontološkom centru u Jagodini. Najpre bio portir, a sada sam vozač saniteta. Ne znam kako sam mogao 20 godina da radim u Beču i da istovremeno budem zaposlen u Jagodini, pita se Miljković.


On nam je potvrdio da je od početka godine neprestano na odmoru i bolovanju, on je odgovorio da jeste, jer ima problema sa srcem.
 

Omiljen i pošten

 

Slavica Dejković, direktor Gerontološkog centra u Jagodini, kaže da niko ne može da veruje da je Miljković razbojnik.


- Mi smo u šoku. Slobodan je omiljen među kolegama. Nikada nije napravio ništa loše na poslu. Znam da je u velikim dugovima, jer je firma koju je osnovao sa bratom loše poslovala zato što kupci nisu izmirivali obaveze na vreme, pa je uzimao kredite. Ali, ne verujem da se odlučio na kriminal - izjavila je za "Vesti" Slavica Dejković.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.10.2011. 12:40
Крив си, чим си Србин.
Sreda 12.10.2011. 14:05
Probleme sa srcem a trazi posao u gradjevinu.!
Sreda 12.10.2011. 14:32
Deluje kao porodičan čovek, iako bi mogao biti i novi Džems Bond. Takvi smo mi Srbi :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online