Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 23.11.2013.
14:01
Z.M. - Vesti A

Nezaposleni Srbi ojadili bečke pošte

Pokrajinski sud u Beču izrekao je stroge kazne pripadnicima bande iz Srbije koja je godinama napadala pošte i odnela ukupno oko 220.000 evra.

Foto: Ilustracija
 


Vođa bande Danijel J. (25), osuđen je na 12 godina zatvora zbog svih sedam pljački koje je organizovao. On je 16. maja prošle godine sa dvojicom saučesnika opljačkao poštu u Baumgartnergase u 14. bečkom okrugu, a svi su pohvatani u automobilu kojim su se posle napada dali u bekstvo.

Danijel J. negirao je da je učestvovao u u pljačkama, ali je osuđen na sedam godina zatvora za razbojništvo koje nije uspelo. Stoga je odlučio da prizna državnom tužiocu Kurtu Hankievicu, pa je rekao da je učestvovao u šest pljački pošta. Ujedno je izdao sve saučesnike i otkrio njihova imena, pa im je policija ušla u trag.

Potraga za beguncima

Nekoliko pripadnika bande nalaze se u bekstvu, verovatno u Srbiji. I Duško J. uspeo je da pobegne posle poslednje pljačke, ali je prošle nedelje uhapšen na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje.

Na osnovu toga tužilaštvo je pokrenulo novo suđenje. Danijel je kazao da je prvu pljačku sam izveo, ali se aktivirao alarmni uređaj u vreći s novcem, pa je ostao bez plena.


Zatim se udružio sa Duškom J. (31) i prilikom odlazaka Srbiju regrutovao je ljude za pljačke u Beču. Danijel kazao je da je lako nalazio zainteresovane zbog velike nezaposlenosti i sirotinje. Naime, jedan nije imao šta da jede, drugi je živeo na ulici, a treći je odrastao u Domu.


Danijel J. i Duško J. dovodili su ih u Beč i iznajmljivali su im sobe u jeftinim hotelima. Opremili su ih lažnim pištoljima i pokazivali pošte koje je trebalo da napadnu. Danijel bio je odgovoran za planiranje napada i nadzor. Potom su ih vozili u pljačku mladi nezaposleni Srbi napadali su pošte u Beču dok su Danijel i Duško iz pozadine sve nadzirali. Potom bi ih odvozili prilikom bekstva.
Danijel J. svoj deo plena prokockao je.


- Ja sam zavisnik od kockarskih automata. Ne želim da izađem iz zatvora dok ne budem izlečen - poručio je Danijel J.


Saučesnici su samo delimično priznali krivicu. Međutim, 44-godišnji Srbin osuđen je na sedam godina zatvora. On se upustio u razbojnički zanat, jer je usled povrede na radu izgubio dobro plaćeni posao. Saučesnik od 23 godine negirao je dela, ali je optužen na osnovu DNK-a tragova i kažnjen je sa šest godina zatvora.

POVEZANE VESTI

Subota 23.11.2013. 15:38
220000 хиљада па толико овдје мазне просјечан политичар,тајкун до ручка и ништа!
Subota 23.11.2013. 17:40
Auuuuuuuuuuu koji naslov...ja mislio milione i milione...ajd zdravoi ne lupetaj.
Ponedeljak 14.03.2016. 14:23
Ne mozemo mi bez izdaje da zivimo. Kad jedan najeebe onda izda sve ostale da i oni najeebu. tako je u nedelima a tako i kad zagusti!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online