Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.10.2011.
13:23
Z. Mirković - Vesti A

Srpski taksisti pljačkali Bečlije

Austrijska policija razbila je opasnu bandu taksista iz Srbije koji su pljačkali stanove i kuće svojih mušterija. U bekstvu je jedino vođa bande, Jagodinac Slobodan M. koji je tipovao kuće za koje je od mušterija saznao da će dugo da budu bez domaćina.

Razbojnički metod bio je dobro razrađen. Taksista je lukavo ispitivao mušterije koje je prevozio do aerodroma i tako saznao gde putuju, koliko će da se zadrže van Austrije i druge podatke neophodne za uspešnu pljačku. - Žrtve su odgovarale, na primer, da ostaju 14 dana u Grčkoj, pojasnio je pukovnik policije Mihael Mimra.


Sa tim podacima provalnici su imali lak posao, i krenuli bi u pljačku bez straha da će domaćini da ih zateknu na delu u kući.

Taksiranje paravan za razbojništva


Klupko je počelo da se razmotava prilikom provale u 22. bečkom okrugu policija je uhapsila tri pljačkaša, na koje ih je upozorio alarm.


Među njima je bio i šofer bečkog taksi preduzeća. Ispostavilo se da je on vlasnike stana prethodno odvezao na aerodrom i do detalja ispitao.

U bekstvu: Slobodan M.

Nakon sveobuhvatnih istraga policija je potom ušla u trag šefu bande Slobodanu M. (36), koji je rodom iz Jagodine kao i ostala trojica osumnjičenih.

Saznalo se, navode izvori iz austrijske policije, i da je Slobodan M. u Jagodini vrbovao saučesnike koje je prevozio do tipovanih kuća.


Slobodan M, međutim, izbegao je hapšenje. On je naime prilikom provale u 22. okrugu blagovremeno primetio policijsku patrolu i pobegao.

Za šaku evra

 

Jovica Palalić, vlasnik taksi službe koja je zahvaljujući nesavesnim šoferima postala predmet istrage našao se u čudu.

 

- Poznajem svoje vozače preko 20 godina. Ne mogu da verujem da je on to učinio zbog nekoliko stotina evra. Policija nas je nekoliko puta kontrolisala i pokazalo se da je sve u redu, kaže Palalić, čija firma sada pojačano kontroliše sve adrese koje SMS porukama šalje vozačima, a oni su obavezni da ih sa telefona što pre izbrišu.

 


Policija sada proverava kafić u Najlrejagase u kom se sastaju srpski taksi vozači. Naime, inspektori pretpostavljaju da je Slobodan M. tamo vrbovao druge vozače.


Kristijan Gerzabek iz udruženja taksista kaže da vlasti proveravaju vozače prilikom izdavanja dozvole za taksiste. - Oni koji su bili sudski kažnjavani zbog ozbiljnih krivičnih dela ne mogu da dobiju dozvolu za rad. Međutim teško je pribaviti podatke o tome u slučaju kada su vozači useljenici, požalio se Gerzabek.

Apel građanima

 

Policija sumnja da je ova banda počinila mnoštvo provala i moli greađane za saradnju. Ko zna gde se nalazi Slobodan M. ili ima druge informacije može to da javi na broj (01) 313 10 33610.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online