Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.07.2016.
18:30
Z. Mirković - Vesti A

Razbojnika iz Bosne ubili specijalci

Jedan državljanin Bosne i Hercegovine, star 50 godina, s obimnim policijskim dosijeom, nakon pokušaja pljačke supermarketa Bila u Beču, pucao je iz oružja s prigušivačem na čuvare reda, teško ranivši dvojicu policajaca. U razmeni vatre ovaj Bosanac je ubijen.

wikipedia.org
Austrijska policija ubila je napadača

- Osoba koja pucala na policiju i koja je prilikom pokušaja bekstva ubijena, državljnin je BiH poznat policiji kao profesionalni pljačkaš. Njegov identitet još ne možemo da saopštimo. Njemu se pripisuju još najmanje dva slična razbojništva - izjavio je za medije portparol policije Paul Ajdenberger.

Sve se desilo posle pokušaja pljačke supermarketa u 14. bečkom okrugu. Policajci su stigli tokom pljačke i odmah napadnuti. Tokom okršaja mladi policajac iz Koruške pogođen je metkom u glavu i helikopterom je prebačen u bolnicu gde je operisan.

Podrška porodici stradalih policajaca

Na sreću, fizički nepovređene, ali psihički istraumirane zaposlene u supermarketu Bila zbrinuo je krizni tim za intevencije. Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije formirao je tim psihologa koji se stara i o psihičkom stanju najbliže porodice povređenih čuvara reda.

Prve informacije su govorile da je ubrzo preminuo, ali je kasnije policija to demantovala, navodeći da se njihov kolega još bori za život. Drugi policajac je takođe teško povređen metkom u kuk, ali mu život nije ugrožen, dok je jedna policajka lakše povređena usled pada.

Uz bečke policije navode da se u policijskoj stanici oglasio takozvani tihi alarm iz supermarketa. Bosanac se sakrio u radnji, čekajući kraj radnog vremena. Kad su zaposleni zatvorili prodavnicu i ušli u kancelarije i skladište, on je iskočio naoružan ispred njih. Vezao je jednog od zaposlenih, dok je drugi aktivirao alarm.

Odmah su upućene policijske patrole do supermarketa. Policajci su pokucali na vrata kancelarije da bi saznali da li je alarm slučajno ili namerno aktiviran. Pljačkaš je očigledno uspaničen dolaskom policije tada počeo da puca, ranivši dvojicu policajaca. Oni su uzvratili i lakše ga ranili. Počeo je da beži i uspeo da sakrije na drugom spratu zgrade.

U međuvremenu je stiglo policijsko pojačanje, pripadnici specijalne jedinice Vega. Bosanac je iskočio sa drugog na prvi sprat zgrade, ali se povredio i nekako dovukao u dvorište, gde su ga specijalci otkrili. U novoj razmeni vatre, nijedan policajac nije pogođen, a razbojnika su na mestu ubili.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online