Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.10.2011.
12:03
J. L. Petković - Vesti A

Ubili oca, ranili sina

Svaki dan su se nadali da se dešavanja na severu pokrajine ipak neće odraziti na bezbednost Srba južno od Ibra, u noći između subote i nedelje Srbi u Orahovcu i Velikoj Hoči zanemeli su od šoka. U selu Zrze - Albanci su hicima u leđa iz pištolja i lovačke puške ubili Aleksandra Putnika (51), a teško ranili njegovog sina Dobricu (23).

Marjan Šarić, predsednik opštine Orahovac priča za "Vesti" kako je na Aleksandra, koji je preminuo na licu mesta, ispaljeno više metaka iz pištolja, dok je njegov sin Dobrica ranjen u desnu ruku i u predelu vrata.

- Njih dvojica su i ranije večerali u restoranu Burimi čiji je vlasnik Albanac, i nisu imali problema. Malo iza ponoći su krenuli kući. Dobrica je izašao napolje da upali auto, a Aleksandar je ostao iza da plati račun. Sin je čuo neko komešanje, i video svog oca na vratima restorana, kako posrće. Pucali su mu iz pištolja i lovačke puške u leđa. Zatim su i na Dobricu zapucali i ranili ga. Sin je pokušao da spase teško povređenog oca, ali je on, na njegove oči podlegao povredama - priča Šarić.

Kaže i da je Dobrica sa prostrelnim ranama uspeo da uđe u auto da pobegne, dok su i dalje pucali na njega.


- Nije uspeo da odmakne daleko. Automobil je sleteo sa puta i prevrnuo se. Na tom mestu su ga sat vremena kasnije našli slučajni prolaznici i pozvali policiju. Dok se auto prevrtao, povredio je glavu, ali je bio svestan i kada su ga prebacili u bolnicu u Đakovici - kaže sagovornik "Vesti".


Dobrica je iz đakovičke bolnice, vraćen u bolnicu u Prizrenu. Kako njegovi najbliži kažu, dosta je iskrvario, ali se oporavlja od povreda. Lakari su ga operisali i izvadili sačmu iz tela. Porodica sada pokušava da na sve načine obezbedi premeštaj u zdravstveni centar u Gračanici ili Kosovskoj Mitrovici. Supruga Milica se rasplakala, dok je za "Vesti" pričala kako moli za pomoć da Dobrica dođe u ruke srpskih lekara.


- Ne puštaju ga iz Prizrena, a mi ovde nemamo nikog svog da ga obiđe. Čekaju da policiji da iskaz, što on i hoće, ali policajci nikako da dođu. Mnogo se brinem. Najvažnije mi je da ga spasemo, da ga odvedemo tamo gde su srpski lekari, a eto kako se odugovlači. U nedelju uveče smo zvali da pitamo kako je, a u bolnici nisu hteli da nam daju informaciju. Strašno sam zabrinuta - kaže Milica.

O događajima u restoranu Burimi Milica ne zna puno, ali kaže da nikada do sada nisu imali bilo kakvih problema sa Albancima.

- Dobrica radi u ambulanti i znaju ga. Ranije smo kod njih kupovali, i do juče smo živeli normalno, baš kao što svi žive u Velikoj Hoči. Da li ćemo posle svega ostati ovde, ne znam. Na Dobrici je da odluči. Samo da mi izađe iz bolnice i da mi bude zdrav - kaže Milica koja je u posetu suprugu povela i trogodšnjeg sina Luku.

Ubijeni Aleksandar Putnik, pored Dobrice, ima još dvoje dece - mlađu kćerku Daliborku i sina Aleksandra.

U Orahovcu i Velikoj Hoči do 1999. godine živelo je oko 5.500 Srba, dok sada u izolaciji u ove dve enklave živi njih oko 1.100. U poslednjih 12 godina ubijeno je 68 osoba, a Aleksandar Putnik je 69. posleratna žrtva.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.10.2011. 13:06
....69-ta zrva srpskih vlasti u V.Hochi....pozovite se u pamet....dok su demonkrate na vlasti bice zrtava.....sad duvaju u istu sviralu sa zapadnim demonima pa istrage nece dati nikakve rezultate kao i obichno....1000 Srba je platilo glavom od 1999-te na "slobodnom" shiptarskom Kosovu koliko josh srpske krvi treba demokraCiji?....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online