Utorak 04.10.2011.
12:03
J. L. Petković - Vesti

Ubili oca, ranili sina

Marjan Šarić, predsednik opštine Orahovac priča za "Vesti" kako je na Aleksandra, koji je preminuo na licu mesta, ispaljeno više metaka iz pištolja, dok je njegov sin Dobrica ranjen u desnu ruku i u predelu vrata.

- Njih dvojica su i ranije večerali u restoranu Burimi čiji je vlasnik Albanac, i nisu imali problema. Malo iza ponoći su krenuli kući. Dobrica je izašao napolje da upali auto, a Aleksandar je ostao iza da plati račun. Sin je čuo neko komešanje, i video svog oca na vratima restorana, kako posrće. Pucali su mu iz pištolja i lovačke puške u leđa. Zatim su i na Dobricu zapucali i ranili ga. Sin je pokušao da spase teško povređenog oca, ali je on, na njegove oči podlegao povredama - priča Šarić.

Kaže i da je Dobrica sa prostrelnim ranama uspeo da uđe u auto da pobegne, dok su i dalje pucali na njega.


- Nije uspeo da odmakne daleko. Automobil je sleteo sa puta i prevrnuo se. Na tom mestu su ga sat vremena kasnije našli slučajni prolaznici i pozvali policiju. Dok se auto prevrtao, povredio je glavu, ali je bio svestan i kada su ga prebacili u bolnicu u Đakovici - kaže sagovornik "Vesti".


Dobrica je iz đakovičke bolnice, vraćen u bolnicu u Prizrenu. Kako njegovi najbliži kažu, dosta je iskrvario, ali se oporavlja od povreda. Lakari su ga operisali i izvadili sačmu iz tela. Porodica sada pokušava da na sve načine obezbedi premeštaj u zdravstveni centar u Gračanici ili Kosovskoj Mitrovici. Supruga Milica se rasplakala, dok je za "Vesti" pričala kako moli za pomoć da Dobrica dođe u ruke srpskih lekara.


- Ne puštaju ga iz Prizrena, a mi ovde nemamo nikog svog da ga obiđe. Čekaju da policiji da iskaz, što on i hoće, ali policajci nikako da dođu. Mnogo se brinem. Najvažnije mi je da ga spasemo, da ga odvedemo tamo gde su srpski lekari, a eto kako se odugovlači. U nedelju uveče smo zvali da pitamo kako je, a u bolnici nisu hteli da nam daju informaciju. Strašno sam zabrinuta - kaže Milica.

O događajima u restoranu Burimi Milica ne zna puno, ali kaže da nikada do sada nisu imali bilo kakvih problema sa Albancima.

- Dobrica radi u ambulanti i znaju ga. Ranije smo kod njih kupovali, i do juče smo živeli normalno, baš kao što svi žive u Velikoj Hoči. Da li ćemo posle svega ostati ovde, ne znam. Na Dobrici je da odluči. Samo da mi izađe iz bolnice i da mi bude zdrav - kaže Milica koja je u posetu suprugu povela i trogodšnjeg sina Luku.

Ubijeni Aleksandar Putnik, pored Dobrice, ima još dvoje dece - mlađu kćerku Daliborku i sina Aleksandra.

U Orahovcu i Velikoj Hoči do 1999. godine živelo je oko 5.500 Srba, dok sada u izolaciji u ove dve enklave živi njih oko 1.100. U poslednjih 12 godina ubijeno je 68 osoba, a Aleksandar Putnik je 69. posleratna žrtva.

2024 © - Vesti online