Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 30.05.2011.
03:32
Vestionline A

Dačić: Sprečeno divljanje ekstremista

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je među učesnicima mitinga Srpske radikalne stranke povodom hapšenja Ratka Mladića, bilo nekoliko stotina pripadnika desničarskih, profašističkih i navijačkih grupa, koji su napali policiju, ali je ona neutralisala njihovo delovanje i sprečila razaranje grada.

Policija na vreme intervenisala i sprečila veće nerede
 

Dačić kaže da je tokom sukoba policije i huligana privedeno 111 ljudi, da je prema prvim informacijama među njima 17 iz "Pokreta 1389" i da su oni imali "vidno obeležene majice".

Dačić je rekao da je oko 22 sata brzom i efikasnom intervencijom policije uspostavljen javni red i mir u Beogradu, a da je u toku nereda oštećeno šest objekata i pet policijskih vozila.

Dačić je rekao da su u suzbijanju nereda učestvovale različite policijske jedinice, čak i konjička, jer je to specifičan način rasterivanja demonstranata.

On je istakao da je reč o nekoliko stotina ekstremnih pripadnika i dodao da policija u ovakvim slučajevima mora da vodi računa i pravi razliku između onih koji mirno izražavaju svoje neslaganje sa nekim društvenim fenomenom i onih koji bi da krše javni red i mir.

Ministar unutrašnjih poslova smatra da je česta pojava da se protestima priključi i nekoliko stotina ekstremista iz grupa koje su različitog karaktera, "neke su desničarske, profašističke, navijačke...i onda uđu u masu i izazivaju nerede".

"Ne krivim organizatore, ali su i oni bili svesni toga da postoji mogućnost da se ekstremne grupe pridruže protestu", naveo je on.

Dačić je kazao da je na protestnom mitingu SRS učestvovalo oko 15.000 ljudi, da je i sam organizator pozvao odmah posle 21 čas na mirne proteste, da se ne prave neredi i da se mirno raziđu, a nakon toga je policija odvojila više tih grupa i krenula u intervenciju i neutralisala njihovo delovanje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.05.2011. 04:49
Ivica koferce
Ponedeljak 30.05.2011. 07:55
Bolje idi na Kosovo trazi trgovce srpskih organa,a ne da hapsis tu djecicu koja imaju ponos,nisu ga prodala kao vi na vlasti.
Ponedeljak 30.05.2011. 08:38
Сукоб такозваних хулигана и полиције је добро осмишљена позоришна представа са циљем да се покаже како имамо способну власт. Ништа ново на политичкој сцени србије. Ружно је то што они такве "инциденте" користе за своје дневно-политичке потребе и што све оне који се са њиховом издајничком влашћу не слажу називају хулиганима, профашистима, десничарима, навијачима. У преводу, желе да кажу да је у Србији забрањено бити десничар (мораш бити левичар или нешто слично), забрањено је чак бити и навијач (а зашто би и навијали за клубове кад је и ту умешана политика, корупција, криминал). Да није жалосно, било би смешно.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online