Ponedeljak 30.05.2011.
03:32
Vestionline

Dačić: Sprečeno divljanje ekstremista

Policija na vreme intervenisala i sprečila veće nerede
 

Dačić kaže da je tokom sukoba policije i huligana privedeno 111 ljudi, da je prema prvim informacijama među njima 17 iz "Pokreta 1389" i da su oni imali "vidno obeležene majice".

Dačić je rekao da je oko 22 sata brzom i efikasnom intervencijom policije uspostavljen javni red i mir u Beogradu, a da je u toku nereda oštećeno šest objekata i pet policijskih vozila.

Dačić je rekao da su u suzbijanju nereda učestvovale različite policijske jedinice, čak i konjička, jer je to specifičan način rasterivanja demonstranata.

On je istakao da je reč o nekoliko stotina ekstremnih pripadnika i dodao da policija u ovakvim slučajevima mora da vodi računa i pravi razliku između onih koji mirno izražavaju svoje neslaganje sa nekim društvenim fenomenom i onih koji bi da krše javni red i mir.

Ministar unutrašnjih poslova smatra da je česta pojava da se protestima priključi i nekoliko stotina ekstremista iz grupa koje su različitog karaktera, "neke su desničarske, profašističke, navijačke...i onda uđu u masu i izazivaju nerede".

"Ne krivim organizatore, ali su i oni bili svesni toga da postoji mogućnost da se ekstremne grupe pridruže protestu", naveo je on.

Dačić je kazao da je na protestnom mitingu SRS učestvovalo oko 15.000 ljudi, da je i sam organizator pozvao odmah posle 21 čas na mirne proteste, da se ne prave neredi i da se mirno raziđu, a nakon toga je policija odvojila više tih grupa i krenula u intervenciju i neutralisala njihovo delovanje.

2024 © - Vesti online