Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 22.04.2011.
11:52
Politika, Beta A

Malović: Srbija nije oštećena u slučaju "Ceca"

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da sporazum o priznanju krivice koji je folk pevačica Svetlana Ražnatović sklopila sa Republičkim javnim tužilaštvom, nije štetan za Srbiju.

Svetlana Ražnatović

"Sporazumom sa Ražnatovićkom Srbija nije oštećena ni za jedna dinar. Tačnije, suma koju je ona prema sporazumu dužna da uplati, tri puta je veća od one za koju je država oštećena neplaćanjem poreza od transfera fudbalera", rekla je Malović za beogradsku "Politiku".


Ona je kazala da je Svetlana Ražnatović priznala krivicu "za nešto što se godinama naslućivalo da se dešava u sportu" i da više nije moguće reći da fudbalska mafija nije postojala.


"Na njeno priznanje krivice gledam kao na kraj jedne agonije koja je trajala osam godina. Mene interesuje zašto je ovaj predmet skoro pet godina stajao u fioci i ko je na tome insistirao", rekla je Malović.


Prema njenim rečima, sporazum o priznanju krivice tužilaštvo je ponudilo i Draganu Džajiću koji je takođe okrivljen za zloupotrebu položaja u fudbalskim klubovima, ali da je on to odbio, dok je Zvezdan Terzić bio uskraćen za tu mogućnost jer je dve godine bio u bekstvu.


Ona je rekla da je zadovoljna prvostepenim kaznama koje je sud izrekao vođi oragnizacije "Obraz" i ostalim optuženima za nerede i incidente na manifestaciji Parada ponosa, pored ostalog i zbog toga što je taj predmet završen za tri meseca.


"Ovom presudom poslata je jasna poruka da je srpsko pravosuđe spremno da pruži adekvatan odgovor na sve vidove nasilja. Presuda je ukazala da se nasilje koje se desilo na Paradi ponosa ne toleriše, čime je ostvarena generalna prevencija", rekla je Malović.


Ona je najavila da će Visoki savet sudstva i državno veće tužilaca početi postupak preispitivanja odluka o neizabranim sudijama i tužiocima u maju.

POVEZANE VESTI

Petak 22.04.2011. 12:26
Znači ako Šarić plati porez na ono što je stekao kriminalnim radnjama biće i on u kućnom pritvoru godinu dana. Ali zato ako neko nosi spisak članova opozicione organizacije onda najmanje dve godine robije. Ne bi svoje sudstvo tako uredio ni Pablo Eskobar.
Petak 22.04.2011. 20:08
Znam da Ceca definitivno nije cvecka, ali u celoj ovoj prici sam uz nju...
Petak 22.04.2011. 12:45
Da se ne lazemo,nema neduznih i bezgresnih; mislim da je posredstvom korupcije doslo do nagodbe ali...Ceca nam je dala barem divne hitove.Nije ona najveci problem i lopov u drzavi Srbiji u kojoj uzgred svako hoce da utaji porez - kada radite a gazda vas nije prijavio - i on na neki nacin potkrada drzavu. Zasto se vlast ne angazuje jace da budu kaznjeni razni Taciji,Haradinaji i mnoooogi drugi?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online