Petak 22.04.2011.
11:52
Politika, Beta

Malović: Srbija nije oštećena u slučaju "Ceca"

Svetlana Ražnatović

"Sporazumom sa Ražnatovićkom Srbija nije oštećena ni za jedna dinar. Tačnije, suma koju je ona prema sporazumu dužna da uplati, tri puta je veća od one za koju je država oštećena neplaćanjem poreza od transfera fudbalera", rekla je Malović za beogradsku "Politiku".


Ona je kazala da je Svetlana Ražnatović priznala krivicu "za nešto što se godinama naslućivalo da se dešava u sportu" i da više nije moguće reći da fudbalska mafija nije postojala.


"Na njeno priznanje krivice gledam kao na kraj jedne agonije koja je trajala osam godina. Mene interesuje zašto je ovaj predmet skoro pet godina stajao u fioci i ko je na tome insistirao", rekla je Malović.


Prema njenim rečima, sporazum o priznanju krivice tužilaštvo je ponudilo i Draganu Džajiću koji je takođe okrivljen za zloupotrebu položaja u fudbalskim klubovima, ali da je on to odbio, dok je Zvezdan Terzić bio uskraćen za tu mogućnost jer je dve godine bio u bekstvu.


Ona je rekla da je zadovoljna prvostepenim kaznama koje je sud izrekao vođi oragnizacije "Obraz" i ostalim optuženima za nerede i incidente na manifestaciji Parada ponosa, pored ostalog i zbog toga što je taj predmet završen za tri meseca.


"Ovom presudom poslata je jasna poruka da je srpsko pravosuđe spremno da pruži adekvatan odgovor na sve vidove nasilja. Presuda je ukazala da se nasilje koje se desilo na Paradi ponosa ne toleriše, čime je ostvarena generalna prevencija", rekla je Malović.


Ona je najavila da će Visoki savet sudstva i državno veće tužilaca početi postupak preispitivanja odluka o neizabranim sudijama i tužiocima u maju.

2024 © - Vesti online