Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 18.03.2011.
13:15 >> 14:50h
Beta A

Molotovljev koktel na Artemijeve sledbenike

Nepoznate osobe bacile su Molotovljev koktel na kuću u selu Žerovnica kod Zvečana u kojoj se okupljaju pristalice raščinjenog episkopa Artemija, a u incidentu nije bilo povređenih.

Napad na kuću Artemijevih sledbenika
 

Napad se dogodio u četvrtak oko 22.30, a zapaljiva smeša bačena je na kuću Bogoljuba Božovića u Žerovnici.
 

"Kuću smo od njega kupili i dali kaparu uz dogovor da u određenom roku isplatimo ostatak", kaže za "Vesti" raščinjeni monah Eftimije.

Zapaljeno vozilo

 

Istovremeno, u severnom delu Kosovske Mitrovice zapaljeno je vozilo marke "bmv" kosmetskih registarskih oznaka, parkirano ispred kafića "Dama", dok je oštećeno vozilo marke "golf" sa oznakama Kosmeta. U ovom incident nije bilo povređenih, a slučaj je policija okarakterisala kao izazvanje opšte opasnosti. 

On je kazao da je na kući i unutra pričinjena velika materijalna šteta.Izgorele su dve sobe i hodnik.


"Prethodno smo otkupili kuću u Žitkovcu kod Zvečana od vlasnika Rajka Miletića, gde vršimo službu, da bi ga oslobodili straha zbog pretnji koje dobija zbog toga što nam je prvobitno izajmio kuću", kazao je Eftimije.

Ta kuća je već dva puta bila predmet napada Molotovljevim koktelima, a počinioci još nisu otkriveni.
 

Bogoljub Božović iz Žerovnice izjavio je za "Vesti" da mu je uoči napada na kuću dolazio lokalni parohijski srpski sveštenik sa zahtevom da vrati kaparu i odustane od prodaje.

"Kad sam odbio doslovno mi je zapretio da kuća može da bude i uništena i po posledicama vidi se da se pretnja obistinila. Sve to posvedočio sam i Kosovskoj policijskoj službi koja je došla da izvrši uviđaj a imam i svedoke sveštenikovog razgovora sa mnom", kaže Božović.

On dodaje da živi u drugoj kući udaljenoj oko 300 metara od prodate.
 

Sinoćnji incident je treći napad na Artemijeve pristalice u poslednjih nekoliko nedelja.


Sabor SPC raščinio je 5. novembra vladiku raško-prizrenskog Artemija i njegove pristalice označio sektom.

POVEZANE VESTI

Petak 18.03.2011. 13:43
Zar na Veliki Post,Srbi na Srbe bacaju Molotovljeve koktele? Seme zla je posejano iz mesta gde se treba propovedati ljubav,pa cak ljubiti i neprijatelje svoje.
Petak 18.03.2011. 21:11
Чим сам угледао наслов знао сам да ћу испод наћи неколико коментара типа "Срби ударили на Србе". Срби се пале као ова флеша на слици. Свака будала може Србе да завади једном пивском флашом. Боже помози нам безумним!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online