Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 11.01.2011.
22:22
Vestionline A

Suzan Taton: Svi su krivi za ubistvo Brisa

“Očekujem da sud učini sve da napadači plate za život koji su uzeli, za nas su svi oni krivi, jer u takvom napadu nema nevinih“, izjavila je Suzan Taton, majka ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona, pred Višim sudom u Beogradu, gde je u utorak počelo iznošenje završnih reči na suđenju za ubistvo njenog sina.

Žrtva navijača FK Partizan: Bris Taton
 

Kako prenose beogradski mediji, tokom iznošenja završnih reči tužilaštvo je navelo da su optuženi izvršili teško ubistvo svesni posledica koje su i hteli, dok je odbrana tvrdila da nema dokaza za optužnicu i zatražila oslobađajuću presudu.

Gorke suze očeve...

Govoreći o svom sinu, Suzan Taton je rekla da je on znao da u Beogradu ima nasilnih navijačkih grupa, ali nije verovao da može da se desi varvarstvo koje je usledilo i da će biti žrtva. Za njega je dolazak u Beograd bio prilika da otkrije grad, tako da je došao kao turista i navijač, rekla je Suzan Taton, navodeći da je sad njena porodica uništena, na šta je njegov otac Alen Taton zaplakao.


Suzan Taton je pročitala pismo starije sestre Brisa Tatona u kojem kaže da očekuje pravdu kako bi mogla da otplače svog brata.


Uvažavajući mladost optuženih, rekla je zamenik tužioca Gordana Janićijević, postoje brojne otežavajuće okolnosti, iako su ih vođe grupe gurnuli u krivično delo. Prema njenim rečima, kazna treba da bude takva da se pokaže da se nasilje neće tolerisati i da organizovane grupe koriste sport kao masku za nasilje.

Šifra za napad - uzvik "Tuluz"

Govoreći o napadu grupe od 14 navijača Patrizana na francuske navijače Tuluza, koji su sedeli u centru grada u kafiću septembra 2009, Janićijevićeva je rekla da je Taton ostao zaglavljen između stolova tako da nije mogao da pobegne, da je bačen sa stepenica, kao i da ga je Hitna pomoć zatekla u polusvesnom stanju. Napad se desio munjevito, znak za njega je bio uzvik "Tuluz" i trajao je kratko, rekla je Janićijević.


Advokat Slobodan Ružić zatražio je odštetu od 200.000 evra za porodicu Taton, čiji je punomoćnik, smatrajući da bi država trebalo da isplati taj iznos, jer nije učinila dovoljno da zaštiti napadnute.

Odbrana: Oslobodite optužene

Advokat Ivan Bajazit, branilac prvooptuženog Đorđa Prelića, kojem se sudi u odsustvu jer je u bekstvu, rekao je da optužnica na paušalan način opisuje događaj, bez navođenja konkretenih radnji za optužene. U optužnici se, naglasio je Bajazit, pominju i nepoznati izvršioci, dodajući da je ona laičko, a ne pravno prepričavanje događaja.


“Nema osnovane sumnje da je Prelić izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret tako da predlažem oslobađajuću presudu“, rekao je Bajazit.


Iznošenje završnih reči biće nastavljeno u sredu, 12. januara.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.01.2011. 01:28
Знам да није део теме али молим редакцију да ми не брише коментар, јер се делом уклапа у причу о српским хулиганима! Сада су управо обрисани сви коментари на тему "Sinovac ustaše na hrvatskim izborima", јер је вешто злоупотребљена од већ познате екипе, која разра сваку дискуију на овом порталу, за нова вређања и клевете. Редакцијо докле ћемо ми пристојни посетиоци да трпимо последице њихових аморалног понашања. Зашто им коначно нису налози обрисано, зар ћемо и 2011 бити жртве безумне ксенофобије и ултранационалистичких памфлета? Шта ли ће тек да напишу на ову вест - да Татон и није убијен, да је то измислио Тадић или ДС Хадје да коначно заједно засутавимо насилнике и на улицама и овде!
Sreda 12.01.2011. 04:46
Prvo da spomenem advokata Bajazita.Pitam se,i ako je advokat-ima li on "poroda".kad' tako hladno trazi oslobadajucu odluku za jedan ugaseni mladi i nevini zivot.Neka se stide svi koji ovog momka Tatona stavljaju u kontekst "huligana",zrtava Nato-agresije i drugih glupsti.Treba uciniti sve da s'peremo crnu mrlju sa nasih prostora i nase omladine koja se ne smije poistovjetiti sa grupom drogiranih ulicara. A ovi minusi na normalne diskusije,zna se ko stavlja-hulugani i njihovi saucesnici.To nije ni bitno,neka u moje ime niko ne stiti srbe na neposten nacin.Hvala svima koji bi da iskrive sliku o istini.Volim da se sretnem sa istinom pa i kad mi nije po volji,jer lakse cu doci do pravde ako znam
Utorak 25.01.2011. 17:55
Kazne su za primer i to je u redu ali nije u redu sto ce ovi momci ni krivi ni duzni lezati po 30 godina za delo koje nisu pocinili.gde su video snimci iz obliznjih kafica?zasto to nemoze da se vidi i utvrdi tacno ko je kriv?ovo je maslo vlasti a samo zato da bih se mi pokazali kao dobar djak eu skole.ovi momci izlaze napolju tadicu 2012 kad ti odes.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online