Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.09.2014.
09:50
E. V. A

Ubica Tatona traži poligraf

Jedan od osuđenih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine u Beogradu Đorđe Prelić, tvrdi u pismu beogradskim medijima da nema veze sa ovim zločinom i to želi da dokaže na poligrafu.

Tragedija koja je uzburkala Srbiju: Bris Taton ubijen je pre pet godina
 

Naime ovaj vođa Partizanovih navijača osuđen je kao jedan od organizatora ubistva, zbog čega izdržava kaznu zatvora od 15 godina u Sremskoj Mitrovici, gde je prebačen nakon izručenja iz Španije, gde se godinama krio.

Prelić tvrdi da nema veze sa ovim zločinom i predlaže da se na detektor laži osim njega pošalju i Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, Dragan Đilas, nekadašnji gradonačelnih Srbije, Snežana Malović, bivša ministarka pravde, Slobodan Homen, državni sekretar ministarstva pravde, kao i sudije Mirjana Ilić i Dragoljub Albijanić koji su odlučivali u ovom slučaju.


Ovaj bivši vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz navodi u pismu da bi voleo da se pogleda "oči u oči" sa svima pred celom nacijom.


"U svakom momentu sam spreman da se podvrgnem poligrafskom testiranju ili da u policiji, pred tužilaštvom i po mogućnosti pred televizijskim kamerama odgovaran na sva pitanja u vezi sa ovim slučajem. I da potvrdim po ko zna koji put da nisam ubio, niti organizovao ubistvo Tatona", navodi se u Prelićevom pismu.

Porodice ukazuju na nedorečenost presude

Bez obzira što je od ubistva Tatona prošlo pet godina, roditelji osuđenih i dalje tvrde da su njihova deca nevina i ukazuju da su mnoge stvari tokom suđenja ostale nedorečene. Tako se ukazuje na izjavu člana obezbeđenja jednod od kafića na Obilićevom vencu, koji navodno tvrdi da je Taton bežao od razuralenih navijača i sam skočio sa stepeništa u prolaz, gde je nastradao. Međutim, sud je uvažavajući sve dokaze doneo pravosnažnu presudu kojim su osuđeni ukupno na 123 godine zatvora.


Taton je teško povređen kada ga je grupa navijača Partizana napala na Obilićevom vencu pred utakmicu francuskog Tuluza i Partizana. Nekoliko dana kasnije preminuo je u bolnici. Odmah po ubistvu Prelić je pobegao iz Srbije. Godinama se nalazio u bekstvu, a uhapšen je februara 2013. godine u Barseloni. On je početkom juna ove godine na osnovu Interpolove poternice izručen iz Španije.


U međuvremenu njemu se u odsustvu sudilo u Beogradu, a 14 optuženih za učešće u prebijanju i ubistvu Tatona su osuđeni. Prelić je prvo osuđen na 35 godina zatvora kao organizator napada, ali mu je Apelacioni sud smanjio kaznu na 15 godina zatvora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online