Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 21.12.2010.
06:14
Blic A

Obećao posao za naručeno ubistvo

Borislav Tunjić (56), optužen u istrazi koja se protiv Darka Šarića vodi zbog krijumčarenja i trgovine drogom, označen je i kao nalogodavac pokušaja ubistva Dragana Lukovića 2006. u Cirihu, saznaje „Blic”. Postupak za ovo krivično delo vodi se u Švajcarskoj, pred čijim sudom je u petak Srbin iz Bosne S. M. (32) osuđen na osam godina zatvora.

Hapšenje Borislava Tunjića


S. M. je na ovu kaznu osuđen jer je, prema navodima optužnice, postavio 492 grama plastičnog eksploziva pod „mercedes” Dragana Lukovića u Cirihu. Kako je „Blic” ranije pisao, ubistvo Lukovića pokušano je u ime osvete zbog ubistva Zdravka Kešeljevića 1998. u Amsterdamu. U ubistvo Kešeljevića, Tunjićevog rođaka i bliskog Šarićevog prijatelja, navodno je bio umešan Luković.


- Taj zločin naručen je u ime osvete onog koji iz Beograda vuče sve konce - rekao je osuđeni S. M. na sudu u petak. On je zatim nalogodavca atentata, koji je u optužnici naveden pod inicijalom T. (56), opisao kao osobu koja „može da odlučuje o životu i smrti”.


- On pripada moćnoj kriminalnoj organizaciji koja u Srbiji ima dobre kontakte u politici i policiji. To je organizacija koja se bavi trgovinom drogom i koja širi strah i trepet i ovde u Švajcarskoj - rekao je S. M.


Objašnjavajući pripreme planiranog ubistva Lukovića, osuđeni S. M. je rekao da je nalogodavca T. upoznao šest meseci ranije.


- Za tu uslugu mi je obećano radno mesto na aerodromu u Beogradu. Taj zahtev nisam smeo da odbijem jer bih u suprotnom bio mrtav. Morao sam to da uradim iz straha - rekao je S. M.


Ubistvo Lukovića planirano je postavljanjem eksploziva koji je u Švajcarsku prošvercovan iz Crne Gore. Eksploziv je postavljen pod Lukovićev „mercedes”, ali nije eksplodirao jer je Luković sumnjiv paket primetio pre nego što je ušao u automobil. On je odmah pozvao policiju, koja je zbog opasnosti od eksplozije evakuisala ceo kvart, a zatim demontirala eksplozivnu napravu. Policija je u njoj pronašla karticu jedne od srpskih mobilnih mreža preko koje je pozivom trebalo da bude aktivirana.


S. M. je posle pokušaja ubistva pobegao u Srbiju, da bi se 2008. godine vratio u Švajcarsku, u kojoj je uhapšen. S njim je kao saučesnik bio optužen i A. M. (29), Srbin iz BiH čiji je trag DNK nađen na kartici mobilnog telefona. Pošto sud nije mogao nesporno da utvrdi da je taj trag nastao u momentu montiranja eksploziva, optuženi A. M. je oslobođen za pokušaj ubistva Lukovića. Osuđen je, međutim, na 14 meseci zatvora zbog vožnje u pijanom stanju i napada na policajce.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.12.2010. 07:55
Momci sa fotke imaju fine uniforme.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online