Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 05.10.2010.
11:14 >> 11:27h
Vestionline A

Dodik: BiH nam je problematična

Premijer RS i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, koji je na osnovu preliminarnih rezultata izabran za predsednika RS, izjavio je da je narod RS pokazao političku zrelost na izborima i naveo da je svojom dosadašnjom politikom pokazao da može da dobije poverenje naroda.

"RS je glasala za doslednost koju smo pokazali. Nijednog trenutka nisam ni sumnjao da će ta podrška biti velika, mada mi imponuje što je veća čak i od mojih ličnih očekivanja", rekao je Dodik u intervjuu  "Glasu Srpske".

Očekivao veliku podršku glasača: Milorad Dodik

"Kako stvari sada stoje, to se i ostvaruje u mnogim opštinama. Mislim da ćemo i u Skupštini RS, bez obzira na procente, imati 42 i više poslanika, što će omogućiti trajnu političku stabilnost institucija RS", rekao je Dodik.


On kaže da će sačekati konačne rezultate.


"Nesumnjivo je da smo uspeli posle pet godina vlasti i teških uslova u kojima smo radili, kao što je svetska ekonomska kriza koja je uzdrmala mnogo stabilnije države i društva, zadržati poverenje naroda, u najmanju ruku, na istom nivou. A to je veliki uspeh", rekao je Dodik.


On je istakao da Nebojša Radmanović zaslužuje da bude član Predsedništva BiH, jer je, kako je naveo, patriota koji razume situaciju, nije ni protiv koga, ali čvrsto u Predsedništvu BiH brani pozicije RS.


On kaže da nema nameru da uradi bilo šta drugo osim onog što je govorio u izbornoj kampanji.


"Tek sada ćemo pokazati da smo sposobni da sprovedemo sve ono što smo pričali u kampanji. Za nas iz SNSD-a koji smo izabrani ne postoji lični komoditet, ni lična strana koja bi nas odvela od toga da se uporno zalažemo za ono što smo obećali. Mi smo rekli i naš moto ostaje: ''Republika Srpska zauvek, a BiH dok mora''. A moranje je uvek problematično", rekao je Dodik.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.10.2010. 16:06
Od 1995 godine i potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma iz Sarajeva se vodi hladni rat protiv Republike Srpske, s ciljem unistenja ,kako oni kazu, "genocidne tvorevine". Preko muslimanskih pomagaca i placenika u medjunarodnoj zajednici i Visokih predstavnika,Republika srpska je izgubila 90% svoje drzavnosti koji su joj garantovani Dejtonom.Vojska ,policija, sudstvo itd.Jedino sta je ostalo a nije pod kontrolom Sarajeva je novac.Novac iz Republike srpske ide u Banjaluku a ne u Sarajevo.I to je rak-rana Sarajeva jer dok je tako ne mogu da kontrolisu RS. Kad Sarajevo prestane da napada na RS i Dodig ce da prestane da pljuje po BiH.Covijek je osjetljiv kad mu prijete da ce da mu uzmu pare!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online