Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.09.2010.
00:45
Srna A

"Neću poniženja Srba i promenu ustava"

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u Prijedoru da mu je potrebna podrška naroda da bi i Vašingtonu i u Briselu mogao reći da neće da menja ustav i da neće poniženje za svoj narod.

''Nikada nisam hteo da dozvolim da naš narod nema pravo na svoju nacionalnu politiku i da nema pravo na RS kao državotvorni entitet, a da drugi imaju sasvim legitimnu nacionalnu politiku koja se ogleda, najčešće, u tome da treba ukinuti RS'', naglasio je Dodik na predizbornom mitingu SNSD-a u Prijedoru.

Milorad Dodik

Dodik je pozvao Bošnjake u RS da poštuju Srpsku, jer su u njoj dobro došli, poručivši im da ih politika iz Sarajeva ne vodi dobrom.

''Politika SNSD-a je odgovorna politika, politika mira i stabilnosti, što potvrđuje i činjenica da je Vlada koju sam vodio svih četiri godine imala mandat'', rekao je Dodik.

On je naglasio da je ponosan na ono što je uradio u poslednje četiri godine i na 45 miliona KM uloženih u Prijedoru, a koji, kako je rekao, neki negiraju. ''Ko ima oči vidi. Trebalo je još, jer Prijedor zaslužije više'', ocenio je Dodik.

Obraćajući se članovima i simpatizerima SNSD-a na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsedništva BiH Nebojša Radmanović naglasio je da je u proteklom mandatnom periodu u Sarajevu branio interese RS, ne dozvoljavajući prenos ovlašćenja na BiH.

Radmanović je rekao da će to i ubuduće raditi za razliku od onih koji su, kako je naglasio, dali dejtonska ovlaštenja RS, a danas ponovo nude svoju kandidaturu.

On je poručio građanima Prijedora da će RS biti ravnopravan entitet ili BiH neće biti, te da OHR mora otići iz BiH kako bi ona krenula ka evropskim integracijama.

Nikola Špirić

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH u Izbornoj jedinici jedan Nikola Špirić rekao je da kandidat Koalicije ''Zajedno za Srpsku'' za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić "nema šanse kod srpskog naroda na ovim izborima".

''Naš zadatak je naći načina da pomognemo ljudima unesrećenim elementarnim nepogodama, da dovučemo strane investicije i obezbedimo nova radna mesta'', rekao je Špirić, dodavši da je to politika Milorada Dodika.

Na predizbornoj tribini SNSD-a u Prijedoru govorio je i nosilac liste za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici jedan Mirko Kojić, te kandidati za Narodnu skupštinu RS iz Prijedora Vesna Jelača, Gordana Dukić, Drago Tadić i Dalibor Pavić, kao i kandidat za poslanika u parlamentu BiH Saša Bursać.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online