Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 13.07.2014.
14:39
Beta A

Vučić pozvao Dodika na hitne razgovore

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je u ponedeljak u Beograd na hitne konsultacije predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji mu je uputio pismo u kojem je izrazio zabrinutost zbog izjave predsednika Vlade Turske Redžepa Taipa Erdogana.

Milorad Dodik izrazio zabrinutost zbog izjava Erdogana i zatražio pomoć od Vučića
 

Turski premijer je na predizbornom skupu u subotu uveče u Antaliji, kao "braću" kojoj Turska "ne može okrenuti leđa", pomenuo Palestinu, Bosnu, Siriju, Irak, Egipat, Burmu, i kazao da bi svako ko "dirne" Bošnjake, imao protiv sebe 100 miliona Turaka.

Premijer Vučić smatra da bilo kakve izjave koje ugrožavaju krhku regionalnu stabilnost, nisu dobre i očekuje od Evropske unije, a posebno od Nemačke, da pomognu očuvanju regionalnog mira I bezbednosti, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnjusa medijima.

"Srbije je bila i ostaće posvećena miru i stabilnosti, ali ni drugima neće dozvoliti da se uruši sve ono što su države i narodi Zapadnog Balkana gradili u poslednjoj deceniji", navodi se usaopštenju.

Predsednik RS Milorad Dodik ocenio je da Erdoganova izjava predstavlja "pretnju", mešanje Turske u unutrašnje stvari BiH, kao I "ohrabrivanje bošnjačkih političkih stranaka da budu još agilnije i agresivnije prema drugima u BiH".

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović ocenio je da je to do sada "najbrutalnija, najteža i najdirektnija uvreda i pretnja Srbima i Hrvatima i svima drugima koji nisu Bošnjaci, a žive u BiH".

Premijer Turske, koja je članica Saveta za primenu mira u BiH, izjavio je i da će turski ratni brodovi uploviti u Neum, jer je to podrška suverenitetu BiH.

Vlasti BiH nisu dale dozvolu za uplovljavanje turskih brodova jer su se tome usprotivili vlasti i stanovništvo Neuma.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.07.2014. 15:03
Taj Erdogan ti je populista i mnogo lupeta kada je dan dug.Njegovo biracko telo dolazi od takozvane ruralne Turske.Pa on u svojoj drzavi udara policijom i vodenim topovima po svom narodu.Svaki normalan Turcin obrazovan i normalan ne podrzava to sto ovaj lupeta.To njegovo poigravanje i pruzanje podrske radikalnim snagama protiv Sirije ima da mu dodje glave i to uskoro.
Nedelja 13.07.2014. 15:34
1. General Nemacke vojske Alfred Von Makensen (1912 - 1915): " Srbi su najbolji vojnici balkana. Opasan i ratoboran narod. Hrabri borci i ponosni ljudi... " 2. Napoleon: " Lako je meni sa ovom silnom vojskom i opremom.... ali treba se diviti onom hrabrom hajduku Karadjordju sto se usprostavio celom carstvu otomanskom...." 3. Hitler (1937): " Srbe ne volim, ali ih cenim i postujem jer su hrabar narod... " 4. Turski sultan Sulejman (1495 - 1566): " Ne daj boze da se Srbi sloze! " 5. Nemacki car Vilhem II (u I svetskom ratu): " Dajte mi srpsku vojsku i ja cu pobediti ovaj rat! " 6. Sadam Husein: " Dajte mi 1 000 000 Srba.... i osvojicu svet! "
Nedelja 13.07.2014. 15:06
obicne jajare i jedan i drugi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online